İki Lübnan vatandaşı, Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avlanan delikten içeri daldı

Güncelleme Tarihi:

İki Lübnan vatandaşı, Çıldır Gölünde Eskimo usulü balık avlanan delikten içeri daldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2022 11:31

İki Lübnan vatandaşı, Çıldır Gölü'nde Eskimo usulü balık avlanan delikten içeri daldı

Haberin Devamı

Bedir ALTUNOK / KARS, (DHA)- KIŞIN yüzeyi tamamen buzlu kaplanan Çıldır Gölü'nde balıkçıların Eskimo usulü açtıkları delikten soyunarak giren iki Lübnan vatandaşı, hayallerini gerçekleştirdiğini söyledi.

Ülkelerinde üniversite öğrencisi olduklarını belirten Fılat Heşim (31) ile Abdullah Caca (30) bu heyecanı yaşamak için Kars'ın Arpaçay ilçesine bağlı Çalaksu köyüne geldi. Semaver başında tanıştıkları Lübnanlı turistlerin kendisinden yardım istediğini söyleyen atlı kızakçı Dural Taşdemir, "Havanın çok soğuk olduğunu söyledim. Ama bu hayalle buraya geldiklerini ve benden yardımcı olmamı istediler. Kızakla onları balıkçıların balık avlamak için açtığı bir insanın girebileceği deliğin yanına götürdüm. Suya giren kişinin elini iple bağladık. Zaten dalış yapmadılar. Batıp, çıktılar. Bu hayallerini gerçekleştirdikleri için çocuklar gibi mutlu oldular" dedi.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 15 derece soğuk havaya rağmen iki Lübnanlı, Çıldır Gölü'nü gezmeye gelenlerin ilginç bakışları arasında suya dalıp, çıktı.(DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!