Avcıların vurduğu ördek tedavi sonrası doğaya bırakıldı

Güncelleme Tarihi:

Avcıların vurduğu ördek tedavi sonrası doğaya bırakıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 11:07

Avcıların vurduğu ördek tedavi sonrası doğaya bırakıldı

Haberin Devamı

KARS, (DHA) - KARS'ın Selim ilçesinde, avcılar tarafından kanadından vuralarak yaralanan ördek, Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi gördükten sonra doğaya bırakıldı.
Selim ilçesine bağlı Bayburt köyü yakınında avcılar tarafından 15 gün önce kanadından yaralanan ve bu yüzden uçamayan yaban ördek, Kars'a getirilerek KAÜ Veteriner Fakültesi'ne bağlı Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde yoğun tedavi altına alındı. Doğal yaşam koşullarına uygun olarak rehabilitasyon ortamında tedavi edilen ördek, üniversitenin kampüsünden geçen Kars Çayı'na bırakıldı.
Artvin, Iğdır, Ardahan ve Kars başta olmak üzere çevre il ve ilçelerden yaralanan yaban hayvanlarını tedavi ettiklerini hatırlatan Yaban Hayatı Koruma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Doç. Dr. Erdoğan Uzlu, uzmanlardan oluşan bir ekiple hayvanlara müdahale ettiklerini, bugüne kadar sayısız yaban hayvanı tedavi ettikten sonra doğaya bıraktıklarını anlattı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!