Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş'ta toplandı

Güncelleme Tarihi:

Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraşta toplandı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2022 17:20

Tarihi Kentler Birliği Kahramanmaraş'ta toplandı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- TARİHİ Kentler Birliği Meclis Olağan Toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı. Toplantıda, Müze özendirme yarışmasında dereceye giren belediye başkanları ödüllendirildi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Hayrettin Güngör, Türkiye’nin dört bir yanında sadece kamuya ait eski eserler değil, sivil mimarlık eserleri de çok güzel restorasyon örnekleri ile yeniden hayat bulduğunu, bu yenilenme modelinin de şehirlerin kaybolan ustalarını yeniden ortaya çıkaracağını düşündüğünü söyledi. Bu nedenle usta yetiştirilmesine verilen desteğin devam etmesi gerektiğini ifade eden Güngör, şöyle devam etti:

"Eski eser restorasyonlarında sokak ve mahalle planlaması sorunlarını çözmemizde bu sürece katkısı olacağını düşünüyorum. Zamanla terk edilen bu eserlere, yeni hayat tarzlarının standartlarını uyumlanabilmesi ve mahalle bazlı bir rehabilitasyon ortaya koyabilmemizin önemli olduğunu düşünüyorum. Ticaret, turizm, kültür ve sanat aktivitelerinin yanında, mümkün olduğunca konut olarak kullanımları teşvik etmeliyiz. Özellikle organik malzeme ile inşa edilen bu sağlıklı evlerde yaşamak isteyenlerin önlerini açmalı ve yönlendirmeler yapmalıyız. Özellikle salgın sonrası müstakil hayatı tercih etmek isteyenlere, bahçelerinde kendi üretimlerini yapabilecekleri, organik malzeme ile inşa edilmiş ve ısı yalıtımı ve diğer unsurları ile birlikte yeşil bina sertifikalı bu evleri alternatifi olarak sunmamız gerektiğini düşünüyorum.  Ülkemizde eski şehirlerimizin restorasyonunda çok yol alınması ve güzel örneklerin ortaya çıkması beni memnun ediyor. Bu ailenin ne kadar kıymetli olduğunu gördük. Her bir şehrimizde çok önemli hizmet ve örnekler var, devam ediyor. Ama daha çok yapacak işimizin olduğunu ifade ediyorum."

Toplantının sonunda müze özendirme yarışmasında dereceye giren belediye başkanlarına ödülleri verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!