Onikişubat Belediyesi'nin yaz okulları sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Onikişubat Belediyesinin yaz okulları sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2019 16:27

Onikişubat Belediyesi'nin yaz okulları sona erdi

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ın Onikişubat İlçe Belediyesi'nce 2 bin öğrencinin katılımıyla gerçekleşen yaz okulları, düzenlenen törenle kapandı.

1 Temmuz’da 6 bilgi ve kültür evinde, yüzme havuzlarında kapılarını açan, TÜGVA ile ortaklaşa düzenlenen yaz okullarının kapanış töreni, Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Bağlama, gitar, resim, drama, satranç, değerler eğitimi kapsamında; Kuran-ı Kerim, adab-ı muaşeret, peygamberler tarihi, siyer-i nebi, ezber talimi, ilmihal-ibadet, diksiyon, halkoyunları ve akıl oyunları gibi birçok branşlarda eğitimler verilerek çocukların yaz tatillerini en iyi şekilde değerlendirmeleri ve eğlenmeleri sağlanan okullarının kapanış töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, yaz okullarının 2 bin öğrencinin katıldığını söyledi.  

"BİR ÇOCUĞU YETİŞTİRMEK, 500 KİLOMETRE YOL YAPMAKTAN DAHA EVLADIR"

Geleceği, çocukların inşa edeceğini, bugünkü makamlarda oturanların yarın çocukların olacağını ifade eden Mahçiçek, bu nedenle göreve geldikleri ilk günden bu yana çocuklara ve çocukların eğitimine çok önem verdiklerini söyledi. Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Her sene 80 bin kitap dağıtımı yaparak çocuklarımızın okumalarını sağlıyoruz ve onlara Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte kitap okuma sınavları yapıyoruz. 2 milyon okuma oranına ulaştığımız ve bu yıl 72 bin öğrencinin katıldığı kitap okuma sınavlarında büyük başarılar elde ettik. Yarının geleceği çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için biz Belediye olarak her türlü imkanı seferber ediyoruz. Okullar açıldığında okula yeni başlayan 1'inci sınıf öğrencilerine ayrım yapmadan, hem ailelerimizin bütçesine bir nebze katkıda bulunmak, hem de çocuklarımızı okula alıştırmak adına, her çocuğumuza kırtasiye seti ve çanta dağıtacağız.

Bu ülkenin iyi eğitilmiş, devletini, milletini, ülkesini seven ve faydalı olacak yetişmiş bir nesle ihtiyacı var ve biz bunun için çalışıyoruz. Bizim için fiziki anlamda 500 kilometre yol yapmaktansa bir çocuğu yetiştirmek ve bu ülkeye faydalı birey haline gelmesini sağlamak daha evlâdır.

Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi, kalkınması ve uluslararası alanda çok daha iyi yerlere gelmesi için kız-erkek ayrımı yapmadan çocuklarımızı okutacağız ve yetiştireceğiz. Ayrıca kız çocuklarımız daha iyi ders çalışıyor ve başarı oranlarında kız çocuklarımızın sayısı daha çok. Evlatlarımız yetişecek ve bu ülkenin yönetiminde görev alacaklar inşallah. Bu hizmetlerin götürülmesinde Milli Eğitim Müdürlüğünün, Halk Eğitim Müdürlüklerinin ve diğer kurumların emeği büyük. Bizler bir araya gelerek güzel işler başarıyoruz. Tüm kurumlarımıza ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum."

Konuşmanın ardından öğrenciler şiir ve ilahi dinletileri, hadis okumaları, mini skeçlerden oluşan gösteriler sundu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!