Kahramanmaraş'ta turpta, 3 bin ton rekolte bekleniyor.

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta turpta, 3 bin ton rekolte bekleniyor.
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2021 15:15

Kahramanmaraş'ta turpta, 3 bin ton rekolte bekleniyor.

Haberin Devamı

İskender ZENGİN/ANDIRIN(Kahramanmaraş), (DHA)- KAHRAMANMARAŞ’ın Andırın ilçesinde bölgenin geçim kaynağı haline gelen turpta 3 bin ton rekolte bekleniyor.
Geben Mahallesi, 500 dönümlük alanda ekili olan ve Eylül ayında başlanılan hasad ay sonuna kadar devam edecek. Hasadı yapılan turplar yıkandıktan sonra paketlenerek satışa hazır hale getiriliyor. Verimin iyi olması nedeniyle üreticinin yüzünü güldüren turpun kilogramı ise 2 ile 3 lira arazında satılıyor.
Verimin güzel olduğunu ifade eden üretici Nihat Çuhadar, "Turp üretimine Eylül'de başlıyoruz ve Kasım ayının sonuna kadar üretim yapıyoruz. Bu yıl üretim güzel, pazar sıkıntısı da şuan yok. Kilosunu ortalama 2-3 liraya satıyoruz. Burada çalışan işçiler bu bölgeden, istihdama da önemli ölçüde katkı sağlıyoruz" dedi.
Andırın Belediye Başkanı Ahmet Doğan ise, turpun bölgede insanların geçim kaynağı haline geldiğini söyledi. Doğan, "Turp bu bölgede yaşayanların geçim kaynağı durumunda yer alıyor.Sulama göletimizin yapımı devam ediyor, tamamlandığında bölgeye çok büyük katkı sağlayacak. Birçok ürün sulu tarımla buluşturulduğunda önemli ölçüde tarım ve hayvancılığa katkı sağlayacak. Sulama barajının da bir an önce bitirilerek hizmete açılmasını bekliyoruz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!