Kahramanmaraş'ta kurtuluşun 101'nci yılı 1 hafta boyunca kutlanacak

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta kurtuluşun 101nci yılı 1 hafta boyunca kutlanacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 16:07

Kahramanmaraş'ta kurtuluşun 101'nci yılı 1 hafta boyunca kutlanacak

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARŞ, (DHA)- KAHRAMANMARŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101'inci yılını 1 hafta sürecek olan çeşitli etkinliklerle kutlayacaklarını söyledi.

Şehri işgal eden Fransızları 22 gün süren mücadele sonunda hiçbir destek almadan topraklarından kovarak dünyaya örnek bir başarı gösteren, bu başarısından dolayı kahramanlık unvanı ve İstiklal Madalyası ile ödüllendirilen Kahramanmaraş, kurtuluşun 101'inci yılını kutlamaya hazırlanıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayretin Güngör, 1 hafta sürecek olan Kurtuluş Haftası programının tanıtımını Büyükşehir Belediye Meclisi'nde gerçekleştirdiği toplantıyla yaptı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, ilçe belediye başkanları ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda Kültür, Turizm ve Spor Daire Başkanı Duran Doğan, 5 Şubat Cuma günü başlayıp 12 Şubat Cuma günü sona erecek olan haftada düzenlenecek etkinlikler hakkında bilgi verdi.

"KANLARIYLA, CANLARIYLA BU TOPRAKLARI BİZE BIRAKAN ECDADIMIZA ŞÜKRAN DUYUYORUZ"

Daha sonra bir konuşa yapan Güngör, şehrin mutfak kültüründen geleneksel el sanatlarına kadar pek çok alanda kültürel etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi. Milli Mücadelede Kahramanmaraş'ın öncü bir şehir olduğunu hatırlatan Hayrettin Güngör, şöyle devam etti:

"Kanlarıyla, canlarıyla bu toprakları bize bırakan ecdadımız, şehitlerimiz ve gazilerimize minnet ve şükran duyuyoruz. Artık Kahramanmaraş'ımızın kurtuluşu Kurtuluş Haftası konseptiyle gerçekleştirileceğiz inşallah. Biz pandeminin bitmesiyle birlikte gönül coğrafyamızdaki binlerce davetlimizi de burada ağırlayarak Kurtuluş Haftamızı daha kapsamlı ve katılımcılığın yüksek olduğu bir şekilde kutlayacağız. Geçtiğimiz sene düzenlediğimiz etkinliklerimiz, Cumhurbaşkanımızın teşrifleri ve misafirlerimizin katılımlarıyla gerçekleşmişti. İnşallah, etkinliklerimizi yeniden büyük bir coşkuyla kutlama imkânı doğacaktır. Topraklarımızın işgal edildiği ve ordumuzun lağvedildiği 1918 Mondros Mütarekesi anlaşmasından sonra, bağımsızlık ateşi Kahramanmaraş’ımızda yakılmış ve yurdun yeniden özgürlüğüne kavuşması için bu toprakların Kahraman insanları canla başla mücadele vermiştir. Bu kahramanlığın bir nişanesi olarak İstiklal Madalyamız bir kişiye değil, tüm Kahramanmaraş’a verilmiştir. Bizler de bir asır sonra bu kurtuluşumuzu pandemi nedeniyle oluşan kısıtlılıkları da dikkate alarak düzenlediğimiz etkinliklerle yeniden hatırlayacağız ve kutlayacağız."

Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun ise etkinlikleri pandemiyi göz önünde bulundurarak hazırladıklarını kaydederek, "Bizler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz, Valiliğimiz ve diğer kamu kurumlarının koordinasyonuyla inşallah şehrimizin kurtuluşunu en güzel şekilde kutlayacağız. Tabii yaşanan pandemi sebebiyle oluşan kısıtlılıkları da göz önünde bulundurarak, etkinliklerimizi değerlendirerek oluşturduk. Bu vesileyle Kahramanmaraş’ımızın kurtuluşunu kutluyor, şehitlerimize rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!