Kahramanmaraş'ta dev organizasyon

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta dev organizasyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2018 12:02

Kahramanmaraş'ta dev organizasyon

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ'ta düzenlenecek olan 3'üncü Uluslararası Tekstil Zirvesi'nde ünlü manken Özge Ulusoy robotlarla beraber podyuma çıkarak Kahramanmaraş'a özel Sim Sırma kıyafetleri tanıtacak.

Türk tekstil üretiminin büyük bir bölümünün yapıldığı Kahramanmaraş’ta 26-28 Eylül 2018 tarihleri arasında 3'üncü Uluslararası Tekstil Zirvesi (UTZ) düzenlenecek. Ünlü model Özge Ulusoy ‘’Gelenekten Geleceğe’’ konulu Sim Sırma (Maraş İşi) Defilesi’nde robotlarla podyumda yürüyecek. Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) ve Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile gerçekleştirilecek Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin bu yılki ana teması, sanayide yeni bir üretim devrimini temsil eden Endüstri 4.0 olacak. Endüstri 4.0 ile tekstil sektörüne hız, verimlilik, yüksek kaliteli üretim ve maliyet avantajı sunan teknolojilerin bilimsel veriler eşliğinde sunumları yapılacak.

Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018 ile devam edecek olan organizasyonda, fuar kapsamında sergilenecek yeni teknolojiler ve robot şovları eşliğinde tekstil sektörüne yeni bir soluk kazandırılması hedefleniyor. Akademik sunumlar, iş dünyasına yönelik bilgilendirmeler gibi birçok etkinliğin yer alacağı organizasyonda  ünlü model Özge Ulusoy, Sema Şimşek, Açelya Kartal, Ola Zaremba,  JenyaKrivenko  gibi tanınmış mankenler ve robot mankenlerle  ünlü koreograf Asil Çağıl koreografileriyle podyuma çıkacaklar.

Neslişah Yılmaz, Özem Keskinve Kemal Ertop gibi tasarımcıların tasarımlarının tanıtılacağı defilelerde Maraş İşi (Sim Sırma) farklı şekillerde hayata geçirilip tanıtılacak.

Organizasyon hakkında bilgi verenKahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, Uluslararası Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı KTM 2018 ve 3'üncü Uluslararası Tekstil Zirvesi’nin bu alanda dünya teknoloji devlerinin katılımına sahne olacağını ve Kahramanmaraş’ın bu sektördeki küresel konumunu gözler önüne sereceğini söyledi.

Zabun, Tekstilin, Türkiye ekonomisinin temeli konumunda bulunduğuna dikkat çekerek, “Yatırım, üretim, istihdam ve ihracat yönü ile milli hedeflere ulaşmada çok önemli fonksiyonu bulunan bu sektör, Türk sermayesiyle; Türk işçisinin alın teriyle üretilen değerlerimizi ihraç etmektedir. Kahramanmaraş ise tekstil sektörünün en önemli üretim merkezidir. Kahramanmaraş yılda yaklaşık 2,5 milyar dolar dış ticaret hacmi ile üretim ve ihracatta dikkat çeken şehirlerin başında geliyor" dedi.

Zabun, fuar ve kongre kültürü bakımından da kente çok önemli katkıda bulunduklarını ifade ederek şunları söyledi:

"İhracatta pazar ve ürün çeşitliliğinin sağlanması için büyük bir çaba sarf ettik. Yerli ve yabancı yatırımcıları, makine ve teknoloji üreticilerini buluşturan bu ölçekte bir fuar ve zirve programlarına Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası olarak ev sahipliği yapmak bizi mutlu ediyor. Kahramanmaraş’ın tekstil ihracatını artırmak bakımından KTM ve UTZ yeni pazarların kapısını aralıyor. Bu dev organizasyonla, sektörün dünya devlerini burada ağırlamak bizi hem cesaretlendiriyor hem de tekstil sektöründe daha başarılı işlere imza atmak adına teşvik ediyor. Kahramanmaraş bundan sonra üretim için sergilediği performansa ilave olarak, ar-ge, moda ve tasarım konusunda da başarılı bir grafikle küresel ticarette daha güçlü bir aktör haline gelecek."

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!