Kahramanmaraş'ta 11 şirket İSO'nun ilk 500'ünde

Güncelleme Tarihi:

Kahramanmaraşta 11 şirket İSOnun ilk 500ünde
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2020 15:52

Kahramanmaraş'ta 11 şirket İSO'nun ilk 500'ünde

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) 2019 verilerine göre Türkiye'nin 500 büyük sanayi kuruluşu araştırmasında Kahramanmaraş'tan 11 şirketin girdiğini belirterek, "Şirketlerimiz büyüdükçe ekonomimiz ve istihdam imkanlarımız da büyüyor" dedi.

İSO'nun her yıl açıkladığı ilk 500'de geçen yıl Kahramanmaraş'tan 9 şirketin yer aldığını belirten KMTSO Başkanı Şahin Balcıoğlu, bu yılki listede 11şirketin bulunduğunu, bunun da mutluluk verici olduğunu söyledi.

Kahramanmaraşlı sanayicilerin tüm gücüyle Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın ekonomik ve sosyal kalkınması için çalışarak üretip ihracat yaptığını ifade eden Balcıoğlu, pandemi sürecinde dahi sanayicilerin istihdamını düşürmeden üretim ve ihracatını sürdürmek için gayret gösterdiğini kaydetti. Şirketler büyüdükçe ekonomi ve istihdam imkanlarının da büyüdüğüne dikkat çeken Balcıoğlu, şöyle devam etti:

"Kahramanmaraş’ın gerçek manada kalkınması ve yüksek katma değerli üretimle insanımıza daha iyi bir gelecek sunması büyük şirketlerimizin sayısının artmasına bağlı. Bugün, ekonomide yeni kahramanlık hikayeleriyazan bu şirketlerimiz, her türlü zorluğa karşın çalışarak, üreterek Türkiye’nin ve Kahramanmaraş’ın gücüne güç katmışlardır. Kahramanmaraş, büyük şirketler kategorisinde ilk 1000’de en çok şirketi olan illerde 8. sırada yer alıyor. Geçen yılilk 500’de 9 şirketimiz vardı. Bu sene 2 yeni firmamız dahil oldu ve 11 firmamız en büyükler arasında yer aldı. Bu yeni firmalarımızı da özellikle kutluyorum. İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl yayınladığı Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu araştırmasında; Kahramanmaraş’tan listeye girme başarısını gösteren Kipaş Mensucat İşletmeleri A.Ş., KipaşKağıt Sanayi İşletmeleri A.Ş., Mem Tekstil San. ve Tic. A.Ş., İskur Tekstil Enerji Tic. ve San. A.Ş., Şirikçioğlu Mensucat San. ve Tic. A.Ş., KÇS Kahramanmaraş Çimento Beton Sanayi ve Madencilik İşletmeleri A.Ş., Kahramanmaraş Kağıt San. ve Tic. A.Ş., Matesa Tekstil San. ve Tic. A.Ş., İskur Boya Tekstil Tic. Ve San. A.Ş., Maren Maraş Elektrik Üretim San. Ve Tic. A.Ş. ve Arıkan Mensucat San. ve Tic. A.Ş.'ye gösterdikleri performans ve Kahramanmaraş’a yaşattıkları gurur dolayısıyla ayrı ayrı teşekkür ediyor ve tebriklerimi sunuyorum."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!