İş insanı Mehmet Balduk, toprağa verildi

Güncelleme Tarihi:

İş insanı Mehmet Balduk, toprağa verildi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2022 18:13

İş insanı Mehmet Balduk, toprağa verildi

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- MUĞLA'nın Datça ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Eski Başkan Vekili ve Nazar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Balduk (66), Kahramanmaraş'ta toprağa verildi. Törene, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

İş insanı Mehmet Balduk için ilk tören, 1995-2011 yılları arasında yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KMTSO) yapıldı. KMTSO'nun aynı zamanda onursal başkanı olan Balduk için odanın fuaye salonunda düzenlenen törende konuşan KMTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Balcıoğlu, çok değerli bir insanı kaybetmenin acısını yaşadıklarını söyledi. Balcıoğlu, "Yol arkadaşım, sırdaşım, ağabeyimdi. Ömrünü, Kahramanmaraş'ın daha iyi bir yer olması için vakfetmiş bir insandı. Hayatının en verimli, en çok kazanacağı dönemlerde buraya gelmeyi, işine gitmeye tercih etti. Buraya gelmeyi, eve gidip istirahat etmeye tercih etti. Çok önemsediği, çocuklarını bile görmeden buradan, zaman harcadığı yerden uğurlamak istedik" diye konuştu.

Mehmet Balduk'un cenazesi daha sonra Ulu Camii'ne götürüldü. Burada düzenlenen törene TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, milletvekilleri, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör,TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu,  TBMM Eski Başkanı Bülent Arınç, eski bakanlardan İsmet Yılmaz, Ali Doğan, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri, iş insanları ve vatandaşlar katıldı. İmam helallik almasının ardından cenaze namazı kılındı. Daha sonra Mehmet Balduk'un cenazesi Şeyh Adil Mezarlığı'nda gözyaşları arasında defnedildi.

 TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Mehmet Balduk'un çocukları Emre Balduk ile Nazlı Ceylan Balduk Kurtul'a başsağlığı diledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!