Güngör: Yedikuyular'a 100 milyon liralık yatırım düşünüyoruz

Güncelleme Tarihi:

Güngör: Yedikuyulara 100 milyon liralık yatırım düşünüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2020 16:20

Güngör: Yedikuyular'a 100 milyon liralık yatırım düşünüyoruz

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Yedikuyular Kayak Merkezi'nin bölge turizminin ilk adreslerinden biri haline getirmek için çalışmalar yürüttüklerini belirterek, "10 yıllık perspektifte buraya 100 milyon liralık bir yatırım düşünüyoruz" dedi.

Hayrettin Güngör, bu yıl ziyaretçilerini bungalov evlerde ağırlayacak olan Yedikuyular Kayak Merkezi'nde incelemelerde bulunarak bugüne kadar yürütülen çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Yedikuyular Kayak Merkezi'nin çevredeki Osmaniye, Adana, Gaziantep, Adıyaman gibi illerin en kısa sürede ulaşabileceği bir mekan olması dolayısıyla kış turizmi için ciddi bir potansiyel taşıdığını belirten Güngör, yerel kalkınmaya destek olmak ve daha fazla ziyaretçimizin olması için Yedikuyular'ın cazibe merkezi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak bu çerçevede çalışmalarını yürüttüklerini kaydeden Güngör, şöyle devam etti:

"Çalışmalarımızı yürütürken kış turizmiyle alakalı başta kayseri olmak üzere tecrübesi olan pek çok kent ve ülkenin tecrübelerinden faydalandık. Burada ulaşımı sağlamak için çok uzun bir arterde yol çalışmaları yaptık, otopark alanları belirledik, disipline edilmiş ve standardı yüksek bir işyeri alanı kazandırdık. Bir ay gibi kısa bir süre içinde onları da işletmeye açmış oluruz. Kahramanmaraş’ımızın geleneksel mutfak kültürüne sahip, tecrübeli esnafımızın bu alanda işletmelerine burayı tahsis etmiş olacağız. Bungalov evlerimizin varlığıyla ve Bedesten çarşımızla beraber doğaya ve topografyaya uygun taş ve ahşap merkezleri şehrimize kazandırmış olduk. Bungalov evlerimiz de buradaki turistik yoğunluğu ve konaklamayı inşallah karşılamış olacak. Önümüzdeki yıllarda 5 yıldız konseptli ve bölgenin coğrafyasına uygun bir oteli de buraya kazandırmak istiyoruz. Park alanı sıkıntısı olmayan, sağlıklı bir havaya ve doğaya sahip Yedikuyular bölgemize bu projemizi de gerçekleştirdiğimizde 12 ay boyunca bölge canlı bir turizm merkezi haline gelecek. 10 yıllık perspektifte buraya 100 milyon liralık bir yatırım düşünüyoruz. Kısa, orta ve uzun vadede bu bölgenin turizmin ilk adreslerinden biri haline getirecek projeler yürüteceğiz."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!