Geleceğin Medyası Germanicia’da buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Geleceğin Medyası Germanicia’da buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2021 14:38

Geleceğin Medyası Germanicia’da buluşacak

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- KAHRAMANMARAŞ Gazeteciler Cemiyeti, şehrin doğası, kültürü, tarihi ve edebiyatını tanıtmak amacıyla genç gazeteci ve sinemacılara yönelik 'Geleceğin Medyası Germanicia'da  Buluşuyor' isimli projeyi hayata geçirdi. Cemiyet Başkan Vekili Ali Eskalen, projeye başvuruların 15 Temmuz'da başlayacağını söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projelerini Destekleme programı kapsamında hayata geçirilen projenin tanıtımı, Kahramanmaraş Ticaret Borsası konferans salonunda Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz, Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı ile gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Ali Eskalen, Akdeniz bölgesindeki sinema televizyon eğitimi alan gençlerin dikkat ve merak duygusunu Kahramanmaraş’a çekmek amacıyla projeyi hazırladıklarını söyledi.
Proje kapsamında düzenlenecek yarışmaların şartnamesinin 10 Temmuz'da cemiyetin internet sitesi ve sosyal medya hesaplarından paylaşılacağını, başvuruların ise 15 Temmuz'dan itibaren alınacağını kaydeden Eskalen, şöyle devam etti:
"Bu vesile ile Kahramanmaraş'ın doğası, kültürü, tarihi ve edebiyatı konu alacak senaryo yarışması düzenleyeceğiz. Güzel bir senaryo değerlendirme komisyonu oluşturuyoruz. Senaryoları başarılı olan genç sinemacı arkadaşlarımızı Kahramanmaraş’a davet edeceğiz. Bunun yanı sıra;Akdeniz bölgesindeki komşu illerimizdeki genç gazeteci meslektaşlarımızla çeşitli kategorilerde düzenleyeceğimiz medya ödülleri için alanında başarılı gazetecilerden oluşan jüri üyelerimizle değerlendirmeler sonucu başarılı olan meslektaşlarımızı Kahramanmaraş’a davet ederek, ödüllerini vermek üzere medya ödülleri gecesi düzenleyeceğiz. İki önemli yarışmayı bir gala gecesi ile taçlandıracağız. Gençlik projeleri destekleme programı tarafından desteklenen projemiz kapsamında bu misafirlerimizi 3 gün Kahramanmaraş’ta misafir edeceğiz. Kahramanmaraş’ın tanıtımına katkı sağlaması ve misafirlerimizin Kahramanmaraş ziyareti ile tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi noktasında kazanımlar elde etmeyi amaçlıyoruz."
Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz da, bakanlığın her yıl çağrıya çıktığı projeleri destekleme programı kapsamında Kahramanmaraş'ta 20'ye yakın projeye destek sağlandığını belirterek, "Burada da 'Geleceğin Genç Gazetecileri Germanicia'da Buluşuyor' sloganı önemli bir slogan. Kahramanmaraş doğasıyla, kültürüyle çok zengin bir coğrafya. Bu yapılan projede hem gazetecilik mesleğini özendirme hem de bu coğrafyanın kültürünü dışarıya tanıtma açısından çok önemli. Basın olmazsa, gazeteciler tanıtmazsa bu güzelliklerden kimsenin haberi olmaz. Bu sadece bir kurumla değil, bütün paydaşlarla yapılacak bir proje" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!