30 Ağustos Zafer Bayramı Kahramanmaraş'ta kutlandı

Güncelleme Tarihi:

30 Ağustos Zafer Bayramı Kahramanmaraşta kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2021 11:41

30 Ağustos Zafer Bayramı Kahramanmaraş'ta kutlandı

Haberin Devamı

Ömer KOÇ/KAHRAMANMARAŞ, (DHA)- 30 AĞUSTOS Zafer Bayramı, Kahramanmaraş'ta düzenlenen törenlerle kutlandı.

Kutlamalar, Atatürk Meydanı'nda düzenlenen çelenk sunma töreniyle başladı. Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terizoğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulduktan sonra İstiklal Marşı okundu.

Törenin ardından protokol üyeleri, Şeyhadil Mezarlığı'ndaki şehitliğe geçti. Şehitlik defterini imzalayan Vali Ömer Faruk Coşkun, daha sonra yaptığı konuşmada 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı milletçe kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek şunları söyledi:

"26 Ağustos 1071'de Malazgirt Meydan Muharebesi'nde kazandığı zaferle Anadolu'yu vatan yapan milletimiz, yine bir 26 Ağustos günü başlattığı, 30 Ağustos 1922'de kazandığı zaferle Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olarak kalacağını tüm dünyaya haykırmış ve ilelebet payidar olacak Türkiye Cumhuriyeti'nin de inşa süresini başlatmıştır. Tarik boyunca gücünü birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimizin sahip olduğu bu mukaddes değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenme anlayışı ve büyük taarruz ruhu, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da karşılaşacağımız badireleri aşmamızda en büyük güvencemiz olacaktır."

Vali Ömer Faruk Coşkun ve beraberindekiler şehitlerin mezarlarına karanfil bıraktıktan sonra Kur'an-ı Kerim okunup dua edildi. Daha sonra Vali Coşkun, makamında tebrikleri kabul etti. Programın devamında Trabzon Bulvarı'nda gerçekleşen kutlamalara geçildi. Vali Ömer Faruk Coşkun, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terizoğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hanifi Toptaş ile birlikte programa katılanların bayramını kutladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasıyla deva eden programda İstihkam Üsteğmen Ufuk Tana Keleş'in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıp, öğrencilerin şiir okuduğu kutlamalar, tören geçişi ile sona erdi.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına, milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!