Zihninizi online tazelemeye var mısınız?

Güncelleme Tarihi:

Zihninizi online tazelemeye var mısınız
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2021 14:43

NEFES ve yaşam koçu İkbal Kaya, pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarına uyum sağlamak için günlük rutinler arasına ‘Mindfulness Pratikleri’ni eklemeyi de önerdi.

Haberin Devamı

“Nasıl ki, bedenimize bakmak kendimizi iyi hissettiriyor; her gün duş almak, dişlerimizi fırçalamak, dışarıya çıkmadan önce temiz kıyafetler seçmek ve bunları özenle giymek iyi geliyor; spor yapmak, yürümek, düzenli uyumak, sağlıklı beslenmek, yogayla ilgilenmek mutlu ediyor; peki ya günde 20 dakika düzenli meditasyon yapmaya ne dersiniz?” diye soran Kaya, şöyle dedi:

DÖNÜŞÜME HAZIR OLUN

“Meditasyon, değişen dünya ve yaşam koşulları için son zamanlarda zihinsel ve duygusal olarak duyduğumuz en büyük ihtiyaç. Özümüze temas etmek, iç alanda neler olduğunu bilmek, nefesimizin varlığını fark etmek, kendimize şefkatle dokunmak, bütün bunlar için zaman ayırmak bağışıklığımızı ve duygusal anlamda dayanıklılığınızı, değişen koşullara uyum sağlama becerinizi artırıyor. Yapılan araştırmalar, bilimsel kaynaklar birçok verilerle destekliyor. Stres ve stres kaynakları ile karşılaştığınızda ve bunlar küçük küçük sürekli olduğunda amigdaladaki gri madde artışı sizi gün içinde her şeye karşı tepkisel, öfkeli, kaygısal, korku dolu davranmanıza neden oluyor ve duygusal dayanıklılığınız zayıflatıyor. Kendinizle ve çevreyle olan ilişkinizi olumsuz etkiliyor. Eğer meditasyon pratiklerini arada yapıp bırakıyorsanız tekrar başlamayı deneyin.

Haberin Devamı

EĞİTİM YARIN BAŞLIYOR

Eğer, ‘Nasıl ve nereden başlayacağım bilemiyorum ya da o motivasyonu kendimde bulamıyorum?’ diyorsanız, kendinize bakım vermek için size bir fırsat. Yarın başlayacak olan 8 haftalık ‘Mindlight Mindfulness’ online eğitime kayıt yaptırabilirsiniz. Haftada 2 saatlik bu programı tamamladığınızda, mindfulness pratiklerinin ne olduğu hakkında temel bilgi ve deneyim sahibi olacak, günlük yaşamınıza mindfulness yaklaşımını ve meditasyon uygulamalarını katmak için motivasyon bulacaksınız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!