Zeytinyağına kadın eli değdi

Güncelleme Tarihi:

Zeytinyağına kadın eli değdi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:10

Elbeten Zeytinyağları’nın 4’üncü kuşak temsilcisi Elif Yeniev Şit, “Şu an ürün çeşitliliğimizde natürel sızma zeytinyağı, doğal zeytinyağlı sabunlar ve 4 çeşit zeytin bulunuyor” dedi.

Haberin Devamı

 

 

ÇANAKKALE’nin Kemallı Köyü’nde 1954 yılında başlayan zeytinyağı serüveni, bugün ailenin 4’üncü kuşak temsilcisi Mimar Elif Yeniev Şit tarafından “Elbeten” adıyla sürdürülüyor. Elbeten Zeytinyağları’nın 4’üncü kuşak temsilcisi Elif Yeniev Şit, 68 yıllık serüveni şu şekilde anlattı:

DÖRDÜNCÜ KUŞAĞA IŞIK
“1954’te ailenin en büyüğü büyükbabamız Ramazan Çetin’in Çanakkale’nin Kemallı Köyü’ne yerleşmesiyle başlıyor. O yıllarda sadece küçük çapta bir ticaret başlatmak amacıyla dikilen zeytin fideleri 4’üncü kuşağa ışık tutuyor. 70 dönümlük bereketli topraklara dikilen zeytin fideleri ilk mahsullerini vermeye başlayınca önce köylüler arasında ticaret başlıyor. Seneler hızla geçip giderken büyükbabamızın vefatı sonrası anneannemiz Zeynep Övgün, annem Betül Yeniev ve babam Ali Yeniev işleri daha da ilerleterek büyükbabamızın mirasına dört elle sarılıyorlar. Bugün, bu mirasın dördüncü kuşak temsilcisi olarak ben Elif Yeniev Şit, 1954 yılında temelleri atılan bu eşsiz lezzetin sizlerin evlerinize, iş yerlerinize ulaşmasını sağlıyorum.”

Haberin Devamı

Zeytinyağına kadın eli değdi

ELBETEN ÖZEL BİR İSİM
Elbeten adının da özel bir anlamı olduğunu belirten Elif Yeniev Şit, “66 senedir evlerimizde olan ve büyükbabamızdan miras bu lezzetin bizden bir parçayla ölümsüzleşmesi gerektiğini düşündük. Elif, Betül ve Enis adlarından doğan Elbeten’in gerek şişelenme gerekse etiket tasarımı olarak hak ettiği şekilde markalaşarak gelecek nesillere aktarılması gerektiğinin son derece bilincindeyiz. Şu an ürün çeşitliliğimizde natürel sızma zeytinyağı, doğal zeytinyağlı sabunlar ve zeytin bulunuyor. Şu anda kırma yeşil zeytin, domat çizik zeytin, sele siyah zeytin, çizik yeşil zeytin şeklinde 4 çeşit zeytinimiz satışta. Ayrıca mahsullerimizin işlendiği tesislerimizin gerekli tüm izin ve belgeleri mevcut” dedi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK BİR GEZİNTİ ZAMANI
1994 doğumlu Elif Yeniev Şit, şöyle devam etti:
“Geçmişime duyduğum saygıyla bu yolda ilerlerken değişik tatları, sizlerin dünyasıyla tanıştıracak olmanın da heyecanı içerisindeyim. Alın teri dökülmüş arazilerimizde senelerdir yetişen, bizim ‘delice’ olarak tabir ettiğimiz ve sofralarımızda, yemeklerimizde 68 yıldır kullandığımız bu nitelikli tadı sizlerin beğenmesi en büyük isteğim. Sizi Elbeten yolculuğuna katılmaya davet ediyor ve büyük bir emek, inanç ve özverinin harmanı bu lezzeti tattığınızda serin, rüzgarlı bahçelerde anılarla dolu küçük bir gezintiye çıkacağınızı garanti ediyorum.”

 
ORGANİK BELGE
İÇİN SON 1 YIL
ELİF Yeniev Şit, yaptıkları her şeyin organik olduğuna dikkat çekti, “Organik tarım belgesi için başvurduk ve sürecimizi tamamladık. Fakat bunun için bu yapılanları 3 yıl boyunca sürdürmemiz gerekiyor. Şu anda 1 yılımız kaldı. Zeytinyağı ve sabunlarımız e-ticaret sitemiz, Instagram ve trendyol üzerinden satılıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

 
VİRÜSE KARŞI
DOĞAL SABUN
İÇİNDE bulunduğumuz koronavirüs pandemisinden dolayı sabun üretimi de yaptıklarını belirten Elif Yeniev Şit, şu bilgileri aktardı:
“Sabunlarımız İzmir’de yapılıyor. Doğal ve uçucu yağ kullanılıyor. Hem kalıp sabun, hem de sıvı sabun çeşitlerimiz var. Zeytinyağlı, biberiye ve limon kabuğu yağlı çeşitlerimiz bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!