Zeytinli Rock Festivali iptal

Güncelleme Tarihi:

Zeytinli Rock Festivali iptal
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 18:23

BURHANİYE Kaymakamlığı, 17-21 Ağustos’ta yapılması planlanan Zeytinli Rock Festivali’ne izin vermedi. Kaymakam İlyas Memiş, Milyon Yapım Organizasyon Şirketi’nin başvurusu üzerine, “Düzenlemeyi planladığınız kamplı rock festivali talebiniz daha önceki yıllarda yakın bölgede gerçekleştirdiğiniz organizasyonda yaşanan güvenlik, asayiş, trafik, çevre sorunları, ortaya çıkan bu tür istenmeyen durumlar dolayısıyla vatandaşlarımız tarafından yapılan yoğun şikayet ve yakınmalar göz önüne alınarak, kamu güvenliği ve sağlığı, toplumun huzuru, çevrenin korunması amacıyla uygun görülmemiştir” yanıtını verdi.

Haberin Devamı


2005’TEN BERİ YAPILIYOR
İptal kararına yapılan itirazın reddedilmesi üzerine Milyon Yapım Organizasyon Şirketi, festivalin resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin en büyük müzik festivallerinden biri olan Zeytinli Rock Festivali’nin 2005’ten bu yana düzenlendiği, ülke çapından binlerce genci ve birçok sanatçıyı bir araya getirdiği, bu yılki organizasyona yerli-yabancı toplam 70 grubun katılacağı ve etkinliğin Burhaniye Belediyesi’nden 7 yıllığına kiralanan yerde yapılacağı belirtilen açıklamada, şöyle denildi:

ROCK MÜZİĞİN GEÇİT TÖRENİ
“Türk Rock Müziği’nin geçit töreni olan Zeytinli Rock Festivali sadece şirketimizin en güzide etkinliği değil, aynı zamanda sahne alan sanatçılar açısından da tüm yıl en keyifli konserlerini verdikleri bir buluşmadır. Birçok gencin ilk festival deneyimini yaşadığı Zeytinli Rock Festivali, katılımcılara eşsiz hatıralar bırakmış özel bir şenliktir. Binlerce kişiye istihdam yaratan festival, bölge turizmine ve ekonomisine de yadsınamaz bir katkı sağlamaktadır. Binlerce festival katılımcısının bölgedeki otellere yaptıkları ücreti ödenmiş rezervasyonların yaratacağı kaosu ve zorlu pandemi süreci sonrası iki yıldır dört gözle beklenen Zeytinli Rock Festivali için stok yapan esnafın mağduriyetini düşünmeden alınan bu kararın bölge için telafisi zor zararlara sebep olacağı ortadadır. Festival yaptığımız tüm lokasyonlarda yetkili mercilerle görüşerek her birinin ilettikleri hassasiyetlere özen göstererek planlamasını yaparız. Bu festival özelinde de bize sunulan tüm çekincelere makul çözümler ürettiğimizi düşünüyorduk. Bu yıl festival alanını değiştirmemiz çözüm üretmeye yönelik tavrımızın en iyi göstergelerinden biridir. Festival alanını hiçbir endişeye mahal vermeyecek şekilde baştan dizayn etmekle uğraşırken Burhaniye Kaymakamlığı’nın festivale izin vermemesinin takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!