Zeytin ağaçlarımız Kore’de

Güncelleme Tarihi:

Zeytin ağaçlarımız Kore’de
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2022 18:30

Balıkesir Edremit’te budama zeytin ağacı dallarından ahşap mutfak gereçleri üreten “Ege’den Eve” firması ürünlerini Güney Kore’ye ihraç etmeye başladı.

Haberin Devamı

AĞIRLIKLI olarak Avrupa ve Amerika’da ilgi gören zeytin ağacından ürünler son yıllarda Uzakdoğu’da da dikkat çekmeye başlayınca Güney Kore’li bir firmanın talebi üzerine bu ülkeye de gönderilmeye başlandı. İstanbul’dan taşındıkları Edremit’te 8 yıldır zeytin ağacı ürünler üreten Hatice Esra Öztürk ve Barış Yıldız’ın sahibi olduğu Ege’den Eve, yaklaşık 20 kişilik bir ekiple ürettiği ürünleri dünyanın bir çok ülkesine ihraç ediyor.

Zeytin ağaçlarımız Kore’de

Zeytin ağaçlarımız Kore’de


Hammadde olarak sadece gençleştirme amacıyla budanan zeytin ağacı dallarını kullanan firma, bu ürünlerin doğal ve çevreci bir üretim sürecinden geçirilerek yeniden değerlendirilmesiyle yakacak olarak kullanılan bir maddeyi ihraç ederek ülkeye döviz kazandırıyor. Ege’den Eve yetkilileri, zeytin ağacının antibakteriyel oluşu ve dokusunun özel yapısı nedeniyle de değerli olduğunu ve bu dalların yakacak olarak kullanılmasının ekonomik kayıp olduğunu ifade ediyor. Zeytin ağaçları daha verimli ürün elde edilebilmesi için 5-10 yılda bir gençleştirme amacıyla budanıyor. Üretime yönlendirilmeyen bu dallar ağırlıklı olarak mangal kömürü ve yakacak olarak kullanılıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!