Yöresel şiveyle uyardılar "Hadi gari hemşerim"

Güncelleme Tarihi:

Yöresel şiveyle uyardılar Hadi gari hemşerim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2020 01:36

Kovid-19’un yayılımı ve bulaşta artış yaşanmasıyla birlikte yeni tedbirlerle birlikte yeniden hafta sonları sokağa çıkma kısıtlaması başladı. Bodrum ve Milas belediyeleri de yöresel şiveleriyle salgına dikkat çekti.

Haberin Devamı

ACIK ÖTE DURUVECEN

“Yeni tip koronavirüs salgınında vakalarının hızla artış gösterdiği bugünlerde alacağımız basit tedbirlerle kendimizi ve çevremizi koruyabiliriz” diyen Bodrum Belediye A.Ş. yetkilileri, Instagram hesabından yaptıkları paylaşımla vatandaşları yöresel ağızla uyardı: “Hadi gari Bodrum! Maskeni takıvecen, elini yıkıvecen, acık öte duruvecen, mikrobu kovuvecen.”

MİKROBU KOYUVECEN

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da vakalarda görülen artış sonrası Milaslıları yine sosyal medya üzerinden yaptığı şiveli paylaşımla uyardı. “Hemşehrilerimize mesajımız var” notuyla kurumun resmi sosyal medya hesabından seslenen Tokat, “Hadi gari Milas! Maskeni takıvecen, elini yıkıvecen, acık öte duruvecen, cavurun mikrobunu kovuvecen” diye konuştu.

Haberin Devamı

GEL AL HİZMETİ

Milas Belediyesi, Tatil, Koru, Boğaziçi ve Türbe pazarlarının bugün 10.00’dan sonra açılacağını duyurdu. Bodrum Belediye A.Ş. de Mahfel, Çarşı, Tepecik, Bitez, Torba, Amiral, Yalıkavak, Farilya ve Ağaçlı kafelerinin 10.00-20.00 saatleri arasında gel-al hizmeti vereceğini açıkladı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!