Yönetime kadın dokunuşu

Güncelleme Tarihi:

Yönetime kadın dokunuşu
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2021 14:35

Yönetim kadrolarında kadınların yoğunluğunun fazla olduğuna dikkat çeken Mehmet Çerçi, “Bunun yanı sıra başarılı kadın yöneticilerimiz, mimarlarımız, mühendislerimiz, uzmanlarımız var. En güzel projelerimiz onların ellerinden çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

YUNUSEMRE Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, özellikle erkeklerin hakim olduğu bürokrasi ve siyasette kadınların mücadelesinin daha fazla olduğuna dikkat çekti. “Ancak buna Yunusemre Belediyesi olarak biz uymuyoruz” diyen Başkan Çerçi, yönetim kadrosunda kadınlara yer vererek örnek bir davranışa imza attı. 7 belediye başkan yardımcısından 3’ünün kadın olduğunu ifade eden Mehmet Çerçi, “Şule Uygur, Nezaket Elif Binici ve Şaver Yüksel, başkan yardımcılarımız. Başkan yardımcılıklarının yanı sıra önemli müdürlüklerin başındaki kişiler de kadın. Burada da 5 müdürümüz kadın” diyerek, toplumun temelinin aile, ailenin de temelinin kadın olduğunu paylaştı.

GÜZEL PROJEDE İMZALARI VAR

“8 Mart, dünya tarihinde kadın hakları konusunda simgeleşen bir gün” diyen Yenesemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, şu değerlendirmeyi yaptı: “Elbette kadın hakları konusunda kat etmemiz gereken mesafeler var. Hükümetimiz özellikle kadın hakları ve pozitif ayrımcılık konusunda çalışıyor. Mensubu olduğum AK Parti’ye baktığımızda da pozitif ayrımcılığı görüyoruz. Şahsım adına şunu söyleyebilirim ki yalnızca kadınların değil herkesin istedikleri, azmettikleri sürece başaramayacağı hiçbir şey yok. Cinsiyetçi bir anlayışı doğru bulmuyorum. Bugün dünyaca tanınan, alanında başarılı yüzlerce, binlerce Türk kadını var. Bu gurur verici. Nicesi de olacak. Yunusemre Belediyesi’nde yönetim kadromuzda kadınlarımızın yoğunluğu fazla. Bunun yanı sıra başarılı kadın yöneticilerimiz, mimarlarımız, mühendislerimiz, uzmanlarımız var. En güzel projelerimiz onların ellerinden çıkıyor. Onlarla çalışmaktan çok mutluyum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!