Yanaklara Hollywood güzelliği

Güncelleme Tarihi:

Yanaklara Hollywood güzelliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 28, 2020 04:55

Estetik ve plastik cerrahi uzmanı Op. Dr. Oben Karakuş, yanak bölgesindeki fazla yağların alınarak yüz hatlarının daha keskin bir hale getirildiği operasyonlar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Haberin Devamı

YANAK bölgesindeki fazla yağların alınmasıyla yuvarlak olan yüz hatlarının daha keskin bir hale kavuşmasını sağlayan ‘bişektomi’ operasyonunun Türkiye’de günden güne popülerleştiğini belirten Özel Ege Şehir Hastanesi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Oben Karakuş, daha çekici yüz hatlarına kavuşmak, hatta bazen yanaklardaki ufak çapta asimetrileri gidermek amacıyla başta kadın ve takiben erkek hastaların bu işlemi tercih ettiklerini söyledi. İsmini parıltılı yaşamları ile bilinen Hollywood yıldızlarından alan ‘Hollywood Yanağı’ işleminin ülkemizde de gittikçe popülerleşen yanak inceltme ameliyatı olduğunu belirten Karakuş, “Bu operasyon ile yanaklarımızın iç kısmında mevcut ‘Bichat’ isimli yağ paketçikleri alınarak elmacık kemiklerinin daha belirgin görünmesi sağlanırken yanak kenarlarında da özellikle makyaj fırçasıyla verilen o bilindik ‘gölge etkisi’ni sağlamayı hedefliyoruz. Bu müdahale sayesinde elmacık kemiği ile birlikte çene hattının da görünürlüğünün artırarak yüze ters üçgen yapıyı kazandırmış oluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yanaklara Hollywood güzelliği

 

UYGUN HASTA GRUBU
Son yıllarda artan taleple beraber bişektomi ameliyatlarında ciddi bir artış gözlemlense dahi bu müdahale için uygun hastayı seçmenin önemli olduğunu belirten Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Her yüz profili için bu operasyonun uygun olduğunu söylemek aslına bakarsanız mümkün değil. Zira bu müdahale için en uygun hasta grubunun orta ve alt yanakta yağlanma oranı fazla, yüz ve çene konturu yuvarlak veya kareye yakın, gözlerden çeneye doğru bakıldığında yüzde herhangi bir incelme görmediğimiz kişiler olduğunu söyleyebiliriz. Kişiyi olduğundan daha yorgun ve kilolu gösteren, diyet ve egzersizle dahi giderilemeyen, aslında ebeveynerden miras alınan yanaktaki bu yağ yastıklarını alarak ‘tombul yanak’ görünümünden uzaklaşmak, yüz ve vücut arasındaki orantısızlığı gidermek mümkün oluyor.”

 

Haberin Devamı

OPERASYON NASIL UYGULANIYOR

BİŞEKTOMİ operasyonu hakkında bilgiler veren Op. Dr. Oben Karakuş, şunları söyledi: “Genel veya lokal anestezi altında ağız içinden yanaklara doğru 1 santimlik kesilerle girilerek 30 dakika içerisinde Bichat isimli yağ yastıkçıklarının büyük bir kısmı çıkarılarak, eş zamanlı olarak yanağın yuvarlak görünümünden de uzaklaşarak ‘gölgeli yanak’ formuna ulaşılır. İşinin ehli cerrahlar tarafından uygulandığında operasyon sonrası ağrı gözlemlenmese dahi, geçici tek taraflı veya çift taraflı ödemler oluşabilir. Üç gün ile üç hafta içerisinde yanağın yeni şeklinin oturması beklenir. Ağız içinde herhangi bir iz kalmaz, sosyal ve iş hayatına aynı gün geçilebilir. En önemlisi de alınan yağ yastıkçıkları yeniden oluşmaz, dolayısı ile bişektomi ameliyatının etkisinin kalıcı olduğu söylenebilir.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!