Üzüme balın zeytine yağın düştüğü gün

Güncelleme Tarihi:

Üzüme balın zeytine yağın düştüğü gün
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 04:02

YAKLAŞIK 2 bin 600 yıl öncesine tanıklık eden Uluslararası Urla Bağbozumu Şenlikleri, Urla’da gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı.

Haberin Devamı

Ülkemizde meydana gelen doğal afetlerden ve pandemi sürecinden dolayı bu yılki etkinlikte, çeşitli aktiviteler ve eğlenceler yer almadı. Urla Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Vekili Kaymakam Murtaza Dayanç, İlçe Ziraat Odası Başkanı Muharrem Uslucan, İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Şevket Meriç, birim müdürleri, oda başkanları, STK’lar, siyasi parti temsilcileri ve Urlalı vatandaşlar katıldı. Üzüme balın, zeytine yağın düştüğü gün olan Urla Bağbozumu Şenlikleri, çiftçilerin traktör korteji ile başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda kurulan stantlarda çiftçiler ürettikleri ürünleri sergileyerek satışa sundu. Geleneksel üzüm sıkımının da gerçekleştiği etkinlikte vatandaşlara üzüm suyu ikram edildi.

Haberin Devamı

TARIMA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Murtaza Dayanç, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi ‘Köylü Milletin Efendisidir.’ Üreticimize, tarımımıza her zaman sahip çıkacağız. Pandemi sürecinde tarımın, üretimin ne kadar önemli olduğu bir kez daha anlamış olduk. Yıllardır tarıma dayalı üretim ile önemli konumda olan ilçemizde tarımın daha da çok artacağından hiç şüphem yok. Üreticimizin her daim yanındayız ve her zaman elimizden gelen desteği üreticimize vereceğiz” dedi.

ZİRAAT Odası Başkanı Muharrem Uslucan, “Yapmış olduğumuz etkinlik bir nebzede olsa üreticimize can suyu olmuştur. Urla bir tarım kentidir. Tarımın artması, üretici ile tüketiciyi doğrudan buluşturmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!