Uzaktan eğitimle yüzme dersi

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan eğitimle yüzme dersi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2020 18:09

Aydın Lider Okulları uzaktan eğitimle öğrencilerine yüzme dersi veriyor. Okulun Yüzme Koordinatörü Ferda Eren, yüzme antrenmanlarının sadece havuzda yapılmadığını belirterek uzaktan eğitimle evdeki çocuklara kara antrenmanı yaptırdıklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

 

Aydın Lider Okulları, koronavirüs salgını nedeniyle okula gidemeyen ve eğitimlerine evde devam eden öğrencileri için verdikleri akademik derslerin yanı sıra sanat ve spor alanındaki derslerine de uzaktan eğitimle devam ediyor. Özellikle yüzme alanında başarılar elde eden öğrenciler için uzaktan eğitimle yüzme antrenmanı yapılıyor. Aydın Lider Okulları olarak yüzme alanında girdikleri yarışlarda üst seviyede başarılar elde ettiklerini dile getiren Yüzme Koordinatörü Ferda Eren, "Salgın nedeniyle öğrencilerimiz mecburen evde. Bugüne kadar 39 sporcumuzla 52 madalya ve 3 kupa getirdik. Evde kalan öğrencilerimizin performansları düşmesin istedik. Okulumuzun Psikolojik Danışmanlık Birimiyle birlikte çalışarak şimdiye kadar güzel başarılar elde etmiş öğrencilerimizin spordan kopmaması için evlerinde kara antrenmanlarına devam etmesini istedik" dedi.

Haberin Devamı

Uzaktan eğitimle yüzme dersi

 


EGZERSİZLERİ VİDEOLARLA GÖNDERDİLER
Yüzme antrenmanlarının sadece havuzda yapılan antrenmanlar olmadığını ifade eden Eren, "Evlerinde zaman geçiren öğrencilerimize videolarla haftalık olarak antrenman programı ve metotları gönderiyoruz. Böylece öğrencilerimizi egzersize de yönlendirmiş oluyoruz. Yüzme öğretmenlerimiz Bülent Damar ve Öznur Türk ile birlikte evlerimizde tüm hareketleri kamerayla çekip grubumuzdan öğrencilerimize ulaştırıyoruz. Aileler de bu konuda bize yardımcı oluyor. Çocuklarının gösterdiğimiz hareketleri yaptığı anların videosunu çekip bizimle paylaşıyorlar" diye konuştu.


MATERYALLER EVDEKİ MALZEMELER OLDU
Yapılması istenen egzersizlerde kullanılan materyallerden söz eden Eren, "Önceliğimiz çocukların kendi vücut ağırlıklarıyla yapabileceği hareketler. Evde kolaylıkla ulaşabilecekleri su şişesi, çanta, kitap, oklava gibi materyallerle egzersiz yapmalarını hedefledik" dedi.


ÖĞRENCİLER EVDE HAREKETSİZ KALMIYOR
Öğrencilerin bu derslerden oldukça memnun olduğunu dile getiren Eren, "Evde hareket kısıtlılığı olması nedeniyle onları egzersize yönlendirmek öğrencilerimizi çok mutlu etti. Çocuklarımız aileleri ile iş birliği yaparak sporlarını yapıyor. Böylece evde hareketsiz kalmıyorlar" dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!