Urla’da bir aile mozaiği

Güncelleme Tarihi:

Urla’da bir aile mozaiği
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2021 17:38

Kurtel ailesi, Urla’ya yaptıkları yatırımlarla adlarından söz ettiriyor. Ailenin her bir ferdinin Urla’da ayrı bir projesi bulunuyor ve ve bölge ekonomisine ciddi katkı sağlıyorlar. Arif Kurtel’in hobi olarak başladığı yarış atı yetiştiriciliği bugün Urla’da ailenin diğer fertleriyle birlikte eğitimden bağcılığa ve sanat merkezine kadar birçok iş kolu doğurdu. Arif Kurtel’in hobisi, dört girişime hayat vermiş oldu.

Haberin Devamı

KURTEL HARASI
Binin üzerinde yarış atı var

Urla’da bir aile mozaiği

ARİF Kurtel’in hobi olarak başladığı yarış atı yetiştiriciliği, zamanla Urla’da bin dönüm araziye kurulu ve bünyesinde binin üzerinde yarış atı barındıran Kurtel Harası’na dönüştü. Şu an yarış atı yetiştiriciliğine İzmit, Bandırma, Bursa ve Balıkesir illerinde de kurulan Kurtel Harası bünyesindeki çiftliklerinde devam ediliyor. At yarışlarındaki başarılarının yanı sıra yarış atı yetiştiriciliğine de ağırlık veren Kurtel Harası, 2020 yılında Call To Victory isimli safkanlarıyla ‘2. Gazi Kupası’nı da müzelerine taşıdı. Türkiye’deki at yetiştiriciliğinin yanı sıra yurtdışında da faal olan Kurtel Harası, Amerika’daki çiftliklerinde de yetiştiricilik yapıyor. Orada da birçok yarışta başarıya imza atıyor.

Haberin Devamı

MOZAİK BAĞLARI
Sesini ülke sınırları
dışında da duyurdu

Urla’da bir aile mozaiği

ALİ Emin ve Melis Kurtel Emin çiftinin projesi olan Mozaik Bağları, İtalya’dan gelen uzman ekiple birlikte 2006 yılında yaratıldı. Günümüzde ise ürünleri Avrupa’nın birçok prestijli yarışmalarından aldığı başarılı sonuçlarla sesini Türkiye dışında da duyurmayı başarmış bir yer aslında Mozaik Bağları... Melis Kurtel Emin, projeyi şöyle anlatıyor: “Doğanın bize sunduğu imkanların değerini bilerek vicdanen organik yetiştirdiğimiz bağımızda, bulunduğumuz bölgenin toprağını, tarihini, hikayesini, havasını, denizini, rüzgarını ve bizim hikayemizi, bunların birlikte yarattığı zenginliği ortaya çıkarmak istedik. Bağımızda ve tesisimizdeki çalışmalarımızı bunu öne çıkaracak şekilde hep yalınlık içerisinde sürdürmekteyiz. Bu sayede projemiz sonraki nesillere de sağlıkla taşınacak ve Urla’nın değerine değer katacak.”

ÖZEL BADEMLER KÖYÜ KOLEJİ
Kızları için başladı

Urla’da bir aile mozaiği

Haberin Devamı

ASLINDA her şey, İzmir’de Montessori anaokuluna giden iki kızının yaşadığı gelişmeyi gözlemleyen Melis Kurtel Emin, bu yöntemin devam edebileceği bir okul açmasına karar vermesiyle başladı. Melis Kurtel Emin, 2017 yılında Urla’nın Bademler Köyü’nde Özel Bademler Köyü Koleji’ni kurarak Montessori yöntemi ile eğitim veren bir ilkokul projesini hayata geçirdi. m Melis Kurtel Emin, Dr. Maria Montessori’nin geliştirdiği yöntemle çocukların bilimsel bir yaklaşım yoluyla, gelişim dönemlerine göre tasarlanmış, bireysel bağımsızlıklarını ve öğrenme merakını besleyen bir eğitim aldıklarını söyledi. 10 dönüm arazi içerisinde 8 bloktan oluşan ve toplamda 2 bin metrekare kapalı alanda faaliyet gösteren Özel Bademler Köyü Koleji, 2021-2022 eğitim öğretim yılında ortaokulunu da bünyesine katıyor.

Haberin Devamı

K2 URLA NEFES ALANI
Ütopik olmadığını gösterdik

Urla’da bir aile mozaiği

K2 Güncel Sanat Merkezi tarafından, Ayşegül Kurtel’in girişimiyle, Urla’da sanatçıların çalışmalarını doğal ortamda, sürdürülebilir projeler üreterek gerçekleştirebilecekleri bir sergi/ nefes alanı projesi hayata geçirildi. K2UNA ile nefes alanı yaratmanın ütopya olmadığını göstermek ve sanatçıların doğayla iç içe çalışarak ürettiği; insan varlığının zihin, beden ve ruh olmak üzere tüm boyutlarının gözetildiği bir ortam hedefleniyor.

KAR AMACI GÜTMÜYOR

Ekolojik tarım ve açık hava sergi alanları olan nefes alanı sanatçıların faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. K2 Güncel Sanat Merkezi, 2003 yılından beri İzmir’de faaliyetlerini sürdürüyor. Kar amacı gütmeyen bir güncel sanat kurumu olarak da dikkat çekiyor. Merkez, İzmir’deki ilk ve tek sürdürülebilir güncel sanat mekanı sunuyor.

Haberin Devamı

AKTİF ROL OYNAYACAK

Kariyerinin başındaki sanatçılarla çalışmaya öncelik veren K2, deneyimli sanatçıların yeni çalışmalar üretmesi için fırsat yaratmayı da önemsiyor. Sanatın üretildiği, tartışıldığı ve sanatçı/ sanat eseri ile izleyicinin buluşmasına aracı olan platformlar oluşturuyor. Yerel halk için açık ve davetkar bir mekan olmayı, hem ulusal hem de uluslararası sanat sahnesinde aktif bir rol oynamayı hedefliyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!