Üreticiye ekipman desteği

Güncelleme Tarihi:

Üreticiye ekipman desteği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2021 20:29

 İL Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Socotab Yaprak Tütün arasında yapılan proje kapsamında, tütün üretimi yapan üreticilere zirai mücadelede kullanılmak üzere koruyucu ekipman dağıtımı yapıldı.

Haberin Devamı

Tarımsal faaliyetlerin hemen her aşamasında üreticiler, sağlığını tehdit edecek ilaçlama, gübreleme gibi faaliyetler içerisinde bulunuyor” diyen İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, şu değerlendirmeyi yaptı:

UZUN VADELİ DÜŞÜNÜN

“Zirai mücadele ilaçların kısa ve uzun vade etkilerinden korunmak amacıyla kişisel koruyucu ekipmanların kullanılması üreticileri birçok tehlikeden korur. Basit fakat etkili yöntemlerle zirai mücadelede kullanılan ilaçların etkilerini en aza indirmek elimizde. Unutmayalım ki kısa vadede bizi etkilemeyen ilaç uzun vadede sağlık sorunlarına sebep olabilir. Bunun için tütün üreticilerimize koruyucu kıyafet, eldiven, gözlük ve maske dağıtımı yaptık. Akhisar’a bağlı Kömürcü Köyü’nde başlamış olduğumuz kişisel korucu ekipman dağıtımına Salihli, Saruhanlı, Kula, Gördes ve Selendi ilçelerimizde de devam edeceğiz. Tütün üreticilerimize toplamda 5 bin kişisel koruyucu ekipman dağıtmış olacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!