Ünlülerin terzisi Hakan Gürsoy: 2021 damatlıkları rengarenk

Güncelleme Tarihi:

Ünlülerin terzisi Hakan Gürsoy: 2021 damatlıkları rengarenk
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 19:42

Yaz geldi, pandemi yasakları kalktı ve çiftlerin düğün telaşı başladı. Bu yaz sadece gelinlik değil, damatlık trendleri de değişti. 2021 yazının damatlık modasını “bespoke tailoring” sektörünün son dönemdeki en dikkat çekici ismi Hakan Gürsoy’a sorduk.

Haberin Devamı

 

“Ünlülerin terzisi” olarak da tanınan, “bespoke tailoring” (ısmarlama terzilik) sektörünün iddialı ismi Hakan Gürsoy, bu yaz damatlıkların renkleneceğini söylüyor: “Herkes pandeminin o kasvetli havasından kurtulma niyetinde. Bu durum damatlıklara da sirayet ediyor. O nedenle bu yılın trend damatlıkları arasında renkli tasarımlar ön planda. Eskiden damatlık dendiğinde akla yalnızca siyah, lacivert ya da beyaz takımlar gelirdi, bu yaz ise damatların üzerinde turuncudan yeşile birbirinden iddialı renkler göreceğiz. Sadece ceketi renkli olan modellerden bahsetmiyorum üstelik. Bu yaz damatlıklar tüm parçalarıyla renkli olacak. Bu da düğünlere renk ve hareket getirecek.” Dedi.

 

Haberin Devamı

DESENLİ KRAVATLARLA FARK YARATIN

 

Hakan Gürsoy, renkli damatlıkları fazla iddialı bulanlara desenli kravatları öneriyor: “Klasik bir damatlık giymek istemeyen, ancak renkli damatlıkları da fazla cesur bulanlar, sadece kravatla da trendlere uyum sağlayabilir. Renkli ve desenli kravatlarla damatlıkta iddialı bir fark yaratılabilir. Bu yaz çiçek desenli kravatlar da çok moda.”

 

“SİYAHTAN VAZGEÇMEM” DİYENLERE

 

Peki ya renk sevmeyenler? Hakan Gürsoy’a göre onların da trendleri yakalaması mümkün: “Renkli damatlık fikrini sevmeyen ve ‘Siyahtan vazgeçmem’ diyen damat adayları için önerim; tamamen siyah tasarımlar. Baştan aşağı tüm parçalarıyla siyah renk olan bu modeller, aynı zamanda fazla kiloları saklamak için de ideal bir seçim.”

 

EKOSEYİ DE DÜŞÜNÜN

 

2021 yazının damatlık modasında ekoseli tasarımlar da var. Hakan Gürsoy, “Damatlığa hareket katan ekose desen, bu yılın favorileri arasında. Ekose sadece cekette kullanılabileceği gibi yelek ve diğer parçalarda da rahatlıkla tercih edilebilir.”

 

Haberin Devamı

KLASİKTEN ŞAŞMAYANLARA

 

Hakan Gürsoy’un trendler ne olursa olsun klasikten şaşmayanlara önerisi ise fraklar: “Frak modelleri, 2021 yazının en trend damatlık modellerinden. Siyahın yanında gri, bej, krem gibi açık renkler de tercih edilebilir. Ancak frakların tarihi mekan, otel gibi ihtişamlı mekanlarda yapılan düğünler için ideal olduğunu da belirtmeliyim.”

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!