TV BEK, öğrencilere eğitim yayınlarını sürdürüyor

Güncelleme Tarihi:

TV BEK, öğrencilere eğitim yayınlarını sürdürüyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2021 14:36

TV BEK, öğrencilere eğitim yayınlarını sürdürüyor

Haberin Devamı

BAYRAKLI Belediyesi'nin geçen ekim ayında başlattığı 'TV BEK' projesi kapsamında televizyon kanalı aracılığıyla verilen eğitimler, tam kapanma sürecinde de devam ediyor.
Pandemi sürecinde yüz yüze eğitimlerin askıya alınmasıyla gönüllü öğretmenler aracılığıyla Bayraklı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Bayraklı Eğitim Kanalı TV BEK projesi ile öğrenciler, eğitimleri televizyon kanalından hafta içi her gün takip edebiliyor.
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Pandemi sürecinde Türkiye'de online eğitime geçen ilk belediye olduk. Yüz yüze eğitime ara verilmesiyle BAYSEM'de eğitimlerimize internet üzerinden devam ettik ve öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. TV BEK (Bayraklı Eğitim Kanalı) projemizle; evlerinde bilgisayar veya internet imkanı bulunmayan öğrencilerimize televizyon kanalı üzerinden erişebilecekleri eğitim imkanı sunduk. Öğrencilerimiz, gönüllü öğretmenlerimizin anlattığı dersleri ücretsiz olarak takip edebiliyor. İlçemizde maddi imkansızlıklar nedeniyle eğitimine devam edemeyen çocuğumuzun kalmasını istemiyoruz. En büyük çabamız eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak. Bu konuda elimizden ne geliyorsa yapacağız" diye belirtti.
Öğrenci Melisa Yaşar, "Bu eğitimlerin karşılığını da sınavlarda almak istiyoruz. Ben Ege Üniversitesi'nde Tıp veya Diş Hekimliği Fakültesi'ni kazanmak istiyorum. Sadece bizimle eğitim gören arkadaşlarımız değil, İzmir hatta ülke genelindeki herkesin de takip edebileceği bir proje olması çok güzel" dedi. Berkay Can Sakarıya, "Pandeminin bir an önce bitmesini ve yüz yüze eğitime döneceğimiz günü sabırsızlıkla bekliyoruz. Üniversitede hukuk veya beden eğitimi bölümünü istiyorum. Umarım başarırım " diye konuştu. Öğrenci velisi Sevda Sakarıya, "Çevremizdeki aileler de, öğrenciler de gerek verilen eğitimden, gerekse öğretmenlerin desteklerinden, dağıtılan kitaplardan çok memnun. Eğitim programlarının devamını diliyoruz" dedi.

İZMİR, DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!