Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı

Güncelleme Tarihi:

Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2021 10:11

Lisanslı atlet olarak küçüklüğünden itibaren yarışmalara katılarak birçok ödül kazanmış. Kurumsalda çalıştığı yıllarda da koşuyu bırakmamış. Bir süre sonra tutkusunun peşinden gitmiş ve yaşadığı sakatlığı suda koşu (aquarunning) ile aşmış. Portföyüne suda koşu eğitmenliğini de ekleyip, ‘Benhur Oncel’s Aquarunning’ patentli markasına hayat vermiş. “Bu işi ülkemizde ilk ve tek yapan kişi olmanın gururunu yaşıyorum” diyen Benhür Öncel’in gündeminde ise franchise modeliyle büyümek var.

Haberin Devamı

Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı

Benhür Öncel, tutkusunun peşinden giden ama bu uğurda yaşadığı olumsuzluğu fırsata dönüştürebilen bir isim. Bugün yoluna suda koşu, wellness ve ikinci kademe atletizm antrenörü olarak devam eden, Benhur Oncel’s Aquarunning’in kurucusu Benhür Öncel’le hikayesini, suda koşuyu ve gelecekle ilgili planlarını konuştuk. 1986 Bodrum doğumlu olan Öncel, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İşletme mezunu. Küçük yaşlardan beri profesyonel atlet olarak yarıştığını söyleyen Benhür Öncel, şöyle dedi:

Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı

Haberin Devamı

SUDA KOŞUYLA TANIŞTI

“Federasyonun yaptığı yarışmalarda ödüllerim var. Sporculuğumun yanında kurumsal hayatta 10 yılı aşkın aktif çalışma tecrübem oldu. Tutkum sebebiyle de yoğun tempoma rağmen koşuyu hiçbir zaman bırakmadım. Koşu performansımı bir süre çalışma hayatımla ilerlettikten sonra tutkumun peşinden gittim. Atlet olduğunuz zaman belli bir mesafede antrenman yapmanız gerekir. Bu aslında kemiklere ve eklemlere de doğal olarak yük bindirir. Yoğun yarış dönemlerinden birinde ağır bir idman esnasında kaval kemiğimde stres kırığı oluştu. Amerikalı antrenörümün tavsiyesi üzerine suda koşu antrenmanlarına başladım.”

Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı

DENEYİMİ İŞE ÇEVİRDİ

İyileşme sürecini hızlandıran suda koşuyla en az performans kaybıyla kaldığı yerden antrenmanlara devam ettiğini dile getiren Öncel, “Benim için müthiş bir deneyim oldu. Bu aktiviteyi yaparak hem iyileştim, hem de spor gücümden hiçbir şey kaybetmedim. Ayrıca, edindiğim bu tecrübe beni bu konuda daha fazla öğrenmeye teşvik etti. İngiltere’de aldığım STA (Swimming Teachers Assosiattion) onaylı lisans eğitimleri ve yaptığım çalışmalar sonucu suda koşu eğitmeni oldum” diye konuştu. Sertifika hocasından aldığı bu eğitimi kendi koşu tecrübesine uyarlayarak tamamen kendisine özgü ve tarafınca planlanan suda koşu teknik ve taktik sistemi yarattığını da sözlerine ekleyen Benhür Öncel, “Bu sisteme göre de antrenmanlarımı oluşturuyorum. Bunu da yaklaşık 4 yıldır benden ders alan öğrencilerime aktarıyorum. Benhur Oncel’s Aquarunning patentli markamla bu işi ülkemizde ilk ve tek yapan kişi olmanın gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Tutkusunun peşinden koştu suyun kaldırma gücünü kullandı

EĞLENCELİ BİR AKTİVİTE

Suda koşunun bir bel kemeri yardımıyla ayaklarınız yere değmeden, eklemlere yük bindirmeden maksimum kalori harcayarak ve eğlenerek herkesin kolaylıkla yapabileceği bir aktivite olduğunu dile getiren Benhür Öncel, şu bilgileri verdi: “Yüzme bilmeye gerek yok. Aktivite, suyun kaldırma kuvveti ve direncinden yararlanarak zorlanmaksızın ama suya karşı bir dirençle yapılır. Suda koşu sakatlıkta dahi antrenmanlara devam etmenizi sağladığı gibi ilave farklı faydalı bir idman programı olarak da uygulanır. Sahip olunan fitnes seviyesini 3-6 hafta boyunca yüzde 80’e kadar korur. Suda koşu tıpkı karada yürüme, koşma, esneme hareketlerini taklit eder. Ancak karada koşmaya kıyasla vücut için hiçbir darbe yaratmaz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!