Türkiye’nin dünyaya Hediyesi 8 Haziran’da Sevgi Plajı’nda

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin dünyaya Hediyesi 8 Haziran’da Sevgi Plajı’nda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2019 16:18

  Türkiye’de doğup tüm dünyayı etkisi altına alan ve 2012’den bu yana Haziran ayının 2. Cumartesi günü kutlanan Global Wellness Day bu yıl 8 Haziran’da Kuşadası Sevgi Plajı’nda

Haberin Devamı


Global Wellness Day, Belgin Aksoy tarafından 2012’de, “iyi yaşam herkesin hakkı” mottosuyla yaratıldı. Bugün, tüm dünyada, 7 kıtaya yayılmış, 150 ülkede ve 5000’den fazla noktada beraberce kutlanan bir gün haline geldi.
Tamamen gönülllülük ilkesine dayalı olan GWD; iyi yaşamın bir lüks değil, her bireyin doğuştan hakkı olduğunu savunuyor. Bu nedenle organize edilen etkinlikler katılımcılara ücretsiz sunuluyor.“Wellness” kavramı kısaca; fiziksel, zihinsel ve duygusal açıdan iyi olma hali olarak tanımlanıyor. Global Wellness Day, bu kavramın sağlıklı beslenme ve egzersizin dışında, insanın “bir bütün olarak iyi olma hali” olduğunu tüm dünyaya anlatıyor.
Kuşadası Belediyesi’nin destekleri ile düzenlenecek Global Wellness Day’de bu sene iyi yaşam, detoks, yoga, pilates, nefes terapisi gibi aktiviteler yer alıyor.
Bir Türk Kadınının Tüm Dünyaya ArmağanıGloball Wellness Day’in Yaratıcısı Belgin Aksoy GWD’ye dair duygularınıaktardı:“Dilin, dinin, ırkın, siyasetin tüm sınırlarını kaldırmayı başarmış bir günü yaratıp, tüm dünyaya yayılmasını sağlamak bir hayal ile başladı; geceyi gündüze katıp çalışınca gerçeğe dönüştü. Bir Türk kadını olarak, dünyada bir günün kutlanmaya başlanmasını sağlamış olmaktan dolayı duyduğum mutluluk tarifsiz.”

Haberin Devamı


7 Adımda Wellness
Global Wellness Day, iyi yaşamı bir hayat tarzı haline getirmek için, kişilerin 7 basit adımı atmalarını amaçlıyor. Bu 7 Adımlık Manifesto dünyada herkesin yaş, cinsiyet, milliyet yada sosyo-ekonomik farkları gözetilmeksizin kolayca ulaşabilmeleri ve uygulayabilmeleri amacıyla yaratıldı.


1. Bir saat yürüyüş yapın

2. Daha fazla su için

3. Plastik şişe kullanmayın

4. Doğal gıdalarla beslenin

5. İyilik yapın

6. Sevdiklerinizle aile yemeği yiyin

7. Saat 22:00’de uyuyun


Türkiye’de doğup ve tüm dünyaya yayılan GWD, 8 Haziran Cumartesi günü, sahibinden.com ana sponsorluğunda, Kuşadası Sevgi Plajı’nda halka açık olarak, ücretsiz etkinliklerle kutlanacak.
Şimdiye dek tüm dünyada 300 milyon kişiye ulaşan GWD, hem bedensel hem de ruhsal olarak daha iyi olmayı hedefliyor. Bireyleri ve toplumu, “iyi yaşam” konusunda bilinçlendirmek için herkesi tüm dünyayla aynı günde, 8 Haziran’da “daha iyi bir yaşam için evet” demeye Kuşadası Sevgi Plajı’na davet ediyor.
Global Wellness Day Hakkında:Global Wellness Day, 2012 yılında Belgin Aksoy tarafından yaratılıp dünyaya yayılan iyi yaşamaya adanmış, kâr amacı gütmeyen uluslararası bir sosyal projedir. Bu günün temel amacı, yaşamımızın değerinin farkına varmamızı sağlamaktır. Senenin bir gününde bile olsa durup düşünmemizi, şehir hayatının stresinden ve kötü alışkanlıklarımızdan uzaklaşmamızı ve kendimizle barışmamızı sağlamaktır. Türkiye’de iyi yaşama yönelik olarak atılan ilk adım, dünyanın her yerinden yaşam stili odaklı girişimcilerden ve iyi yaşam uzmanlarından oluşan 86 GWD Elçisi, 25 Ana Destekçi ve 4 Danışman ile uluslararası bir harekete dönüştürmüştür. Global Wellness Day, her yıl Haziran ayının ikinci cumartesi günü, dünyada 5000’den fazla farklı noktada eş zamanlı olarak, sadece ücretsiz etkinliklerle kutlanmaktadır.
Dünya, Global Wellness Day’i destekliyorGlobal Wellness Day; iş, spor ve sanat alanında dünyaca ünlü, önde gelen isimlerden destek görüyor. Bu hareketi destekleyenler arasında Virgin Group Kurucusu Richard Branson, SKYPE’ın kurucu ortaklarından Jonas Kjellberg, dünyaca ünlü yazar Deepak Chopra, Oscar ödüllü Hollywood yıldızı Jordan Peele gibi isimler var.Ayrıca, National Geographic'in başarılı TV serisi Brain Games'in Emmy adayı sunucusu ve Shots of Awe'in yaratıcısı Jason Silva da Global Wellness Day’i destekleyenler arasında. Amerika’dan Brezilya’ya, Kanada’dan Hindistan’a, Meksika’dan Tayland’a birçok büyük ülkenin hükümet temsilcilerinin de resmi desteklerini verdikleri Global Wellness Day’i destekleyen kişi ve kurumların sayısı her yıl artmaya devam ediyor.
İnsanseverlik Kategorisi’nde İnovasyon Ödülü Global Wellness Day, Uluslararası Spa Derneği’nin (ISPA) düzenlediği yarışmada İnsanseverlik Kategorisi’nde İnovasyon Ödülü kazanarak uluslararası alanda etkisini kanıtladı.

Haberin Devamı

Daha fazla bilgi için: www.globalwellnessday.org/turkey 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!