Türk Kızılay'ı İzmir Şubesi ekibiyle, afetlerde arama- kurtarmaya katılacak

Güncelleme Tarihi:

Türk Kızılayı İzmir Şubesi ekibiyle, afetlerde arama- kurtarmaya katılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2021 11:58

Türk Kızılay'ı İzmir Şubesi ekibiyle, afetlerde arama- kurtarmaya katılacak

Haberin Devamı

TÜRK Kızılayı İzmir Şubesi'nin gönüllüleri ve personeli, deprem gibi afet durumlarında arama- kurtarma görevine destek olmak için AFAD'tan eğitim aldı.
Türk Kızılayı İzmir Şubesi'nin gönüllüleri ve personelinden oluşan 24 kişilik ekip, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nün Doğanlar'daki merkezinde 1 haftalık eğitime alındı. Deprem gibi afet durumlarında arama- kurtarma görevine destek olmak için Kızılay bünyesinde kurulan 'hafif kurtarma' ekibine ayrıca uygulamalı da yapılması gerenler anlatıldı. Yapılan tatbikatlarla da eğitim pekiştirildi. Eğitimin sonunda sertifika verildi.
Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Kerem Baykalmış, "Türk Kızılayı İzmir Şubesi olarak insani faaliyetlerle sosyal projeleri devam ettirirken, gerek gönüllüler gerekse personelin eğitimlerine yönelik çalışmalara imza atıyoruz. Bunlardan biri AFAD'la yaptığımız eğitimler. AFAD ekiplerine destek vermek amacıyla şubemiz bünyesinde oluşturduğumuz 24 kişilik 'hafif kurtarma' ekibiyle, yaklaşık 1 haftadır eğitim alıyoruz. AFAD'ın verdiği bu eğitimler sonrası, sertifika alınacak. Eğitimlerle personelimiz ve gönüllülerimiz olası afetlerde AFAD'e destek olacak" dedi.
Yapılan tatbikatlarla eğitimin pekiştirildiğini belirten Baykalmış, "Türk Kızılayı, gıda gereksimleri gibi vatandaşın insani yardım faaliyetlerine devam ederken, oluşturulan bu timle de olası afet durumlarında insanlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması ve güvene alınması için katkı sağlayacağız" dedi.

Kadir ÖZEN / İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!