Turizmin yol haritası İzmir’de çiziliyor

Güncelleme Tarihi:

Turizmin yol haritası İzmir’de çiziliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2021 03:08

Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, “Didim tanıtımı için oldukça anlam taşıyan, burnumuzun dibindeki Travel Turkey İzmir Fuarı’nda olmamak bizim için büyük eksik olacaktı” dedi.

Haberin Devamı

 

 

ULUSAL ve uluslararası turizm aktörlerinin buluşup dünya çapında iş anlaşmalarının yapıldığı bir turizm borsasına dönüşen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı, birbirinden farklı etkinlikleriyle dün misafirlerini ağırlamaya başladı. 15. Travel Turkey İzmir Fuarı, ilk kez eş zamanlı olarak düzenlenen TTI Outdoor-Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı’yla da turizm profesyonelleri, doğayı çatısı haline getirmek isteyen çevre ve doğaseverleri buluşturuyor. Geçen yıl pandemi şartları nedeniyle Türkiye’nin ilk sanal turizm fuarını gerçekleştiren ve sektörün tüm bileşenlerini online olarak bir araya getiren 14. Travel Turkey İzmir Dijital Fuarı’nın ardından yerli ve yabancı tüm sektör temsilcileri ile Travel Turkey İzmir Fuarı, geliştirdiği konsept ve özel etkinlikleriyle de sektörün dinamizmini her yıl artırıyor. Fuar, bu yıl geniş katılımcı kitlesiyle sektör profesyonellerini fiziksel olarak da yine tek çatı altına toplamayı başardı.

Haberin Devamı

TATİL TERCİHLERİ DEĞİŞİYOR
Sektör temsilcileri, Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığıyla düzenlen 15. Travel Turkey İzmir, beklenen ilgiyi karşıladı. Türkiye ve dünya turizmini İzmir’de buluşturarak turizm sektörünü her mevsim canlı tutan Travel Turkey İzmir Fuarı, yarın sona erecek. Yeni tatil tercihlerinde doğaya kaçış, kalabalıktan uzaklaşma ve sosyal mesafe belirleyici oldu. Pandemi nedeniyle tüm dünyada uzun süre binalara hapsolan insanlar, alternatif tatil seçeneklerinin izini sürerek doğayla buluşmak için gün sayıyor. Bu süreçte, içinde doğa, macera, kamp, karavan, bisiklet, trekking olan rotalara ilgi arttı. Türkiye gibi doğa, tarih, deniz açısından her türlü zenginliğe sahip ülkelerin turizmi sürdürülebilir kılması için alternatif turizm büyük önem taşıyor. Avrupa ülkelerinin elde ettiği turizm gelirinde önemli bir paya sahip olan alternatif turizm trendi, salgın sürecinde tüm dünyada yükselişe geçti.

Haberin Devamı

ALTERNATİF BİR FUAR
Günden güne yükselen alternatif turizmin, önümüzdeki yıllarda turizm pastasından daha büyük bir pay alacağı düşüncesi ile bu yıl bünyesine TTI Outdoor’u katarak ziyaretçilerine alternatif bir fuar deneyimi de kazandıran Travel Turkey İzmir; turizm profesyonelleri ticari ve yatırım fırsatlarının yanı sıra fuarın dört bir yanında düzenlenen etkinlikleri ile dünya turizm trendlerini fuarizmir’de bir araya getiriyor. C Hol’de halka açık olarak doğayla iç içe olma isteğini, yaşam tarzı haline getiren tüm alternatif turizm tutkunlarının ihtiyaçlarına cevap veren fuar; motokaravan, çekme karavan, alkovenli karavan, mobil evler, özel amaçlı araçlar, mobil hizmet karavanları, ticari karavanlar, seyahat römorkları, karavan yan sanayisi ve aksesuarları, kamp malzemeleri ve ekipmanları, karavan kiralama acenteleri, dernekler ve kulüpler, su kesimi 10 metre altı tekne, tekne ekipman ve aksesuarları, marinalar, bisiklet ve motosiklet gibi ürün gruplarına da ev sahipliği yapıyor.

Haberin Devamı

ONUR KONUĞU İL EDİRNE
DÜNYA turizm trendlerinde kentlerin ön plana çıkması, Travel Turkey İzmir kapsamında misafir edilen onur konuğu illere de çıkarma yapıyor. Kültürel mirasları fuar çatısı altında buluşturan Travel Turkey İzmir, onur konuğu il olarak bu yıl Edirne’yi ağırlıyor. Anadolu ve Rumeli’yi birbirine bağlayan Meriç Köprüsü gibi her iki yakanın tarihi ve kültürel değerlerini içinde barındıran Edirne, İzmir’de bu yıl onur konuğu oldu.


BU SÖYLEŞİLER KAÇMAZ
İZMİR’in tarih, kültür ve gastronomi değerlerini ziyaretçilerle buluşturan İzmir Sokakları bölümünde ayrıca fuarizmir A Hol içerisinde bir sahne yer alıyor. İzmir Sokakları Sahnesi’nde ilçe belediye başkanlarının katılımı ile gerçekleşen sunumların yanı sıra; “Visit İzmir”, “Cittaslow”, “İzmiras”, “İzmir Sinema Ofisi”, “Turuncu Çember”, “Başka Bir Tarım Mümkün”, “Terra Madre Anadolu İzmir 2022” gibi İzmir’in nitelikli turizm faaliyetlerini destekleyen uygulamaların da tanıtıldığı fuarda, “Film Setinde Acentenin Ne İşi Var?”, “Sağlık Turizmi Politikaları, Türleri ve Seyahat Acentelerinin Rolü”, “Yeni Nesil Dizi ve Filmlerin Turizme Etkisi”, “Gastronomi Turizminin Gelişimi, Nereden Nereye Gidiyor?” söyleşileriyle de “Influencer Marketing’in Turizm Destinasyonlarına ve Ürünlerine Etkisi”, “Bisiklet Turizminin Turizm Ekonomisine Katkısı” konu başlıkları da ele alınıyor.

Haberin Devamı


FUARDA BİZ DE VARIZ
TRAVEL Turkey İzmir’de Didim’i ise “Didim Turizm Derneği” temsil ediyor. Didimli turizm firmalarının yer aldığı stanta; ayrıca gazeteci Umut Kaşan tarafından hazırlanan ‘Didim Tanıtım Filmi’ de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk, “Didim tanıtımı için oldukça anlam taşıyan, burnumuzun dibindeki Travel Turkey İzmir Fuarı’nda olmamak bizim için büyük eksik olacaktı. El birliğiyle, küçük-büyük imece usulüyle çalıştık. Didim’i en iyi şekilde temsil ettiğimiz için çok mutluyum. Didim, tarihiyle, doğal ve turistik güzellikleriyle Türkiye’mizin cennet tatil beldelerinden. Didimli turizmciler de tanıtım konusunda gereken hassasiyeti ortaya koydu. Fuarda olmamız için destek veren katkı sunan herkese teşekkür ederim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!