Turist kalite, lezzet, en çok da dostluk arar

Güncelleme Tarihi:

Turist kalite, lezzet, en çok da dostluk arar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2022 19:01

Yıllardır Didim Altınkum’da birbirinden özel lezzetleri ile hizmet veren Didim Topkapı Restoran, bu sezona tamamen yenilenerek girdi.

Haberin Devamı




MİMARİ dekorasyonundan yıllardır aynı kalitedeki lezzetlerine kadar çok beğenilen Didim Topkapı Restoran’ın işletmecileri Ergin Yarıcı ile eşi ve iş ortağı Gülistan Yarıcı, Didim’in marka restoranlarından birini başarıyla işlettiklerini söyledi. “Öncelikle turistik bir bölgede hizmet veriyorsanız, iyi derecede yabancı dil konuşmak gerekiyor” diyen Ergin Yarıcı, sadece turistlere hizmet vermediklerini, geleneksel Türk mutfağının en özel lezzetlerini üstün hizmet kalitesiyle sunduklarını kaydetti. Ergin Yarıcı, bu standardı yakalayınca da misafirleri tarafından doğal olarak tercih edildiklerini ifade etti.

Turist kalite, lezzet, en çok da dostluk arar



LEZZETLERİMİZ HİÇ DEĞİŞMEDİ

Kendilerini tercih eden yabancı konukların çoğunlukla Didim’de yaşayan ya da turist olarak ilçeye gelen İngiliz dostlarıyla birlikte yıllardır çeşitli sosyal sorumluluk projelerine, eğlenceli organizasyonlara imza attıklarını dile getiren Ergin Yarıcı, “Bununla birlikte ilçemizin turistik tanıtımına katkı sunacak her türlü projeyi elimizden geldiğince desteklemeye gayret gösteriyoruz. Bizim restoranımızda dileyen misafirimiz deniz kenarında çay kahve ya da soğuk içecekleri ile güneşin keyfini çıkarırken, dileyen akşam özel bir yemekte bizimle sohbet ediyor. Müşterilerimizi iyi tanıyoruz. Ne istediklerini, onları neyin mutlu edeceğini bilince işler çok daha kolay bir hale geliyor” dedi.

Haberin Devamı

Turist kalite, lezzet, en çok da dostluk arar


Yenilenen konseptlerinde et, balık, tavuk yemekleri gibi çok beğenilen geleneksel lezzetlerinin yanı sıra misafirlerine bir Türk kahvesi keyfi hazırladıklarını, pişirme şekli, hatta kahvenin yanında sundukları lokumu ve sunum tepsilerini bile özenle seçtiklerini vurgulayan Ergin Yazıcı, şöyle devam etti: “Öyle ki şimdi sadece kahve keyfine gelen dostlarımızın olması da bizi ayrıca çok mutlu ediyor. Restoranımızda menümüzde her ne varsa, keyif alarak tüketmelerini istiyoruz. Yani lezzetlerimiz kadar servisimiz ve sunumumuzda da iddialıyız. Aslında kaliteli bir sunum ile lezzeti harmanlarsanız, gördüğünüz gibi sadece yabancı turistler için değil yerli turistler için de son derece cezbedici olabiliyor. Tüm misafirlerimiz bizde her zaman aynı lezzeti bulabileceklerini iyi biliyor. Yemeklerimizi beğenmeleri, tavsiye etmeleri bize de motivasyon oluyor. Çünkü genelde bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geliyor bize yeni misafirlerimiz. Turistik bir şehirde hizmet veriyorsanız, müşterilerinizle iletişim kurmak da hizmet kalitesi kadar önemli. İyi derecede İngilizce konuştuğumuz için yabancı turistlerle iletişimlerimiz de güçlü. İlk defa tadına baktıkları geleneksel Türk mutfağına dair yedikleri yemeğin içinde ne olduğunu, nasıl pişirdiğimizi anlatabiliyoruz. Sorularına cevap verebiliyoruz. Bizde yabancı turisti görünce değişen menü fiyatları yok. Küçük gibi görünen tüm bu detaylar aslında bence tüm turistik işletmelerin başarısı için oldukça önemli.”

Haberin Devamı


Eşi ve ortağı Gülistan Yarıcı olmasaydı bu kadar başarılı olamayacağını da ifade eden Ergin Yarıcı, “Aile olmak, birlikte başarabilmek ve de bu başarıyı koruyabilmek bizim mutluluğumuzun temel yapıtaşı. Biz erkekler kadınlar kadar ince ve hassas olamayabiliyoruz. Buraya bir kadın elinin değdiğini çok rahat gözlemleyebilirsiniz. Yenilenen konseptimizi yaratırken konforlu, kolay temizlenebilir, hijyenik ve elbette estetik olmasına çok özen gösterdik. Pandemi günlerinde herkesin keyif alabilmesi için en doğru tercihleri yapmaya, kaliteden ödün vermeden hizmet anlayışımızı geliştirmeye gayret ettik. Yıllardır eşimle birlikte hizmet veriyoruz” diye konuştu.

DİDİM GERÇEK BİR CENNET

Didim’in daha çok tercih edilen turistik bir şehir olmasını desteklediklerini de sözlerine ekleyen Ergin Yarıcı, şunları söyledi: “İlçemizde yaşayan yabancılar, özellikle İngiliz dostlarımız Didimliler kadar Didim’e sahip çıkıyor. Sokak hayvanları için, yaşlılarımız ya da ihtiyaç sahibi engelliler için birlikte çok güzel etkinlikler düzenliyoruz. Didim Topkapı Restoran’ın en büyük başarısı, kulaktan kulağa tavsiye edilmesinde gizli. Yoksa biz sosyal medyada çok reklam yapan işletmelerden değiliz. Sosyal medyada etkili aktif guruplarımız var ama reklamdan çok dediğim gibi pek çok konuda konuklarımızla iletişim halinde olduğumuz için başarılıyız. Didim Topkapı Restoran, Altınkum’un en güzel yerinde olabilir. Lokasyonumuzun çok cezbedici olduğunu biliyoruz. Hatta günümüzün büyük bir bölümü iş yerimizde geçiyor. Eşimle aramızda iş bölümü yapıyoruz. Ben daha çok restoranın alışveriş, muhasebe, personel yönetimi gibi konularında ön planda iken halkla ilişkiler, sosyal medya reklamları, geri bildirimleri doğru değerlendirmek, çeşitli etkinlik ve organizasyonlar gibi konularda eşim Gülistan hanım daha ön planda. Birlikte çalıştığımız arkadaşlarımız bizim ailemizin birer parçası. Bizim gibi iddiası olan işletmeler için doğru personelle aile olmak çok önemli. Sorumluluk hissediyoruz. Hem yerli yabancı misafirlerimizle hem çalışanlarımızla güzel bir aile olduk. Didim’in muhteşem denizi, tarihi, doğası, tüm turistik güzellikleri kadar lezzeti ve hizmetleriyle hatırlanan, tavsiye edilen bir restoranı işletmekten eşim de ben de birlikte emek verdiğimiz tüm çalışma arkadaşlarımız da gurur duyuyor.”


ARAMIZDA İŞ BÖLÜMÜ YAPIYORUZ

EŞİYLE uyumlu bir iş ortaklığı yürüttüklerini belirten Gülistan Yarıcı ise konuklarıyla zaman içinde arkadaş olduklarını söyledi. Restorana bir kez gelen misafirlerinin daha sonra yeniden gelmesinin kendilerini çok mutlu ettiğini dile getiren Gülistan Yazıcı, şöyle devam etti: “Gelen yabancı misafirlerimizin her türlü problemlerinde ilk aradıkları kişilerden olabiliriz. Didim’den ev alarak bizlerle komşuluk ilişkileri içerisine geçince biz aslında komşuluk görevimizi yapıyoruz. Verdiğimiz yemeğin lezzeti kadar sunumlarımıza da çok özen gösteriyoruz. Geleneksel Türk mutfağı aslında tüm dünyada söz sahibi. Altınkum’da bizim verdiğimiz hizmetin tercih edilmesinin en önemli sebeplerinden birisi de lezzetlerimizin iddasıdır. Kullandığımız tüm malzemeler et, balık gibi özel lezzetleri bile en taze, en kaliteli üreticiden alıyoruz ve en uygun fiyat aralığında en özel sunumlarla hatta zaman zaman sahne şovları ile süslüyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!