Tüp mideli kahvaltı

Güncelleme Tarihi:

Tüp mideli kahvaltı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 20, 2016 09:20

Tüp mideli kahvaltı

Haberin Devamı

İZMİR'de Kordon Obezite Merkezi doktorları, mide küçültme ameliyatı yaptıkları hastalarla kahvaltıda buluştu. Hastalar, kilolarının yarıya inmesinin mutluluğuyla doktorlar da hastalarının yüksek moraliyle, keyifle yemek yedi. Dondurmam Gaymak ve Mandıra Filozofu filmleriyle Türk halkının gönlünde taht kuran oyuncu Gülnihal Demir, tüp mide ameliyatıyla iki ayda 22 kilo verdiğini söyledi.

Sada Hastanesi Obezite Merkezi ve Kordon Obezite Merkezi'nin profesyonel ekibi ve doktorları, Mandıra Filazofu, Çocuklar Duymasın, Dondurmam Gaymak filmlerinde oynayan tanıdığımız Gülnihal Demir'in de aralarında bulunduğu ve tedavi ettikleri 100 obezite hastasıyla pazar kahvaltısında bir araya geldi. Opr. Dr. İbrahim Yanık ve eşi Gülin Yanık, Prof. Dr. Ali Doğan Bozdağ, Opr. Dr. Cemal Kara, Opr. Dr.Türker Karabuğa, Doç. Dr. Ömer Yolda'nın katıldığı kahvaltıya Bizimkiler dizisinin 'Sevim Koş' repliğiyle bilinen Baykuş Cemil'i oyuncu Uğurtan Sayıner de yer aldı. Sevilen oyuncu Gülnihal Demir’in ameliyatını gerçekleştiren Opr. Dr. Türker Karabuğa, Demir’in hastaneye geldiğnide beden kitle endeksinin 54 olduğunu belirterek, "Bu süper obezite sınıfına giriyordu. Bu durum birçok ek hastalığı da yanında barındırıyordu. Şeker, tansiyon gibi. Bunlar için de ek ilaçlar kullanıyordu. Biz kendisini ayrıntılı bir tetkikten geçirdikten sonra, ameliyata engel bir durum olmadığını gördük ve ameliyata aldık. Yaklaşık bir saat süren bir operasyonla, laporoskopik sleeve gastrektomi dediğimiz tüp mide ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyat sonrasını da son derece konforlu geçirdi. Şu an ikinci ayında ve 22 kilo vermiş durumda" dedi.

"DOKTOR BENİ YENİDEN YARATTI"

Geceleri uyku problemleri yaşadığını belirten Gülnihal Demir, ameliyat sonrasında hayat kalitesinin yükseldiğini vurgulayarak, "Bu ameliyatları biz halk tarafından tehlikeli ve ölüm oranı yüksek olarak biliyoruz. Oğlum bir şekilde beni ikna etti ve gittik. Hocamızın pozitif enerjisi beni ameliyat olmaya ikna etti. Doktor beni adeta yeniden yarattı. Ameliyattan sonra ikinci ayı geride bıraktım, 22 kilo verdim" dedi.

"OBEZİTE BİR HASTALIK"

Opr. Dr.Türker Karaboğa, “Obeziteyi bir hastalık olarak kabul etmek gerekiyor. Beden kitle endeksinin 35 ve 40’ı geçmesinden sonra, vücutta biriken yağ miktarı hastalık dozuna ulaşmıştır. Bu aşamadan sonra tedavi diyetle, sporla, alternatif yöntemlerle mümkün değil. Bu durumda Dünya Sağlık Örgütü de 1. basamak dediği tedavi seçeneği olarak cerrahiyi öneriyor. Riskleri oldukça düşük olan bu cerrahinin komplikasyon oranları çok düşük, etkinliği ve güvenliği çok yüksek. Ama tabi ki sonuçta bir cerrahi işlemdir. Tamamen masum bir işle diyemeyiz ama dediğim gibi riskleri çok düşük, etkinliği yüksek bir yöntem" dedi.

"BU BİR SİHİRLİ DEĞNEK DEĞİL"

24 yaşındaki Öğretmen Ezgi Ardıç, ameliyatla 120 kilodan 60 kiloya düştüğünü belirterek, "Karar vermeden önce çok fazla araştırıp okudum. Çünkü bilinçli olmak çok önemli. Ameliyat sürecini ve sonrasını çok iyi araştırıp bilmeniz lazım. Bu bir sihirli değnek değil. Ameliyat oldum, kilo vereceğim diye bir şey yok. Hayatınızı ona göre düzenlemeniz lazım" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!