Toprakla ‘bağ’larını koparmadılar

Güncelleme Tarihi:

Toprakla ‘bağ’larını koparmadılar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2021 02:01

Çakır Bağları’nın bir aile işletmesi olduğunu söyleyen Sevinç Çakır, “Biz bağlarımıza gelenleri müşteri gibi görmüyor, dostumuz gibi görüyoruz. En iyi duygularla ayrılsınlar diye bütün ekip olarak elimizden geleni yapıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

URLA Kuşçular mevkiinin 40 dönüm arazi içerisinde en eski üzüm bağlarından birine sahip olan Çakır Bağları, yörenin en yeni işletmelerinden biri olarak dikkat çekiyor. 2001 yılında dikimine başlanan asmalar, hobiden profesyonel işletmeye geçişi ise 2018 yılına kadar uzuyor. 40 dönüm arazi içerisinde 5 odalı bir otel planlaması da yapan Çakır Bağları’nın işletmecileri Sevinç-Erol Çakır çifti, bu hayallerini de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor. Pandemi nedeniyle bazı dönemlerde işleri sekteye uğrasa da hali hazırda restoran, şarap tadım alanı ve şarap üretim tesisiyle aktif hizmet veren Çakır Bağları, eylül ayı itibariyle de Çakır Bağ Evi olarak otel hizmetine de başlıyor.

Toprakla ‘bağ’larını koparmadılar

Haberin Devamı

HAYALLERİ GERÇEK OLDU

Bağ kurma fikrinin yıllar öncesine dayandığını anlatan avukat Sevinç Çakır, “Ben Urla’da büyüdüm. Urlalı bir ailenin kızıyım. Eşim avukat Erol Çakır ise Milas’ta bağları olan bir aileden geliyor. İkimizin de hukukçu olması nedeniyle İzmir’de yollarımız kesişti ve evlendik. Evlendiğimiz günlerden beri bir bağ kurma hayalimiz vardı. Ben Urlalı olduğum için bu bölgeyi iyi biliyorum. Bu bölgenin toprağı eskiden bamya ve tütün ekilen verimli topraklardı. Bütün Urla sebzesini buradan alır, yöre halkı geçimini burada tarım yaparak sağlardı. Bizde burada bir yatırım yapalım diye düşündük. Şu anda içinde bulunduğumuz arazileri satın aldık. Ne ekelim diye düşününce çok eskiden buraların yine bağ olduğunu öğrendik. Urla’da bağcılık çok eski bir gelenek. Bizde şaraplık üzümü tercih ettik. Çeşitli markalarda şarap üretimine devam ediyoruz” dedi.

Toprakla ‘bağ’larını koparmadılar

BİR AİLE İŞLETMESİ 2001

yılında ilk ekimleri yaptıklarını belirten Sevinç Çakır, “Bu işi zamanında ileride yapalım diye hep hayalimiz vardı. Meslekte de artık iyi bir yere ulaştıktan sonra burayı açma fikri oluştu. 2017 yılında Çakır Bağları ile ilgili çalışmalara başladık. 2018’de gerekli izinleri aldık ve inşaat çalışması başladı. 2020 Şubat ayında resmi olarak açıldık. Ancak 1 ay sonra pandemi başladı. Bu süreç bizi biraz yorsa da yolumuza devam ettik. Kısa zamanda duyulduk ve keşfedildik. Biz bağlarımıza gelenleri müşteri gibi görmüyor, dostumuz gibi görüyoruz. En iyi duygularla ayrılsınlar diye bütün ekip olarak elimizden geleni yapıyoruz. Çakır Bağları bir aile işletmesidir. Yaz tatillerinde yurtdışında yaşayan kızlarımızda bize destek oluyorlar” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Toprakla ‘bağ’larını koparmadılar

MENÜ GENİŞLİYOR YÖRESEL TATLAR HAZIRLANIYOR

EYLÜL ayında otellerinin misafir kabulüne başlayacağını dile getiren Sevinç Çakır, otelle birlikte restoran menüsünün de genişleyeceğini aktardı. Sevinç Çakır, “Restoranımızda Özellikle Ege mutfağı, yöresel tatların olacağı bir menü hazırlayacağız. İçerisinde taş fırından üretilen pizzalarda yer alacak. Amacımız yeşilin ve doğanın içerisinde, hem lezzetli hem huzurlu bir yemek yenebilecek alanlar yaratmak” diye konuştu.

HOBİLERİ YENİ İŞLERİ OLDU 

ÇAKIR Bağları’nda 21 yıllık bir emek olduğunu dile getiren Erol Çakır, şöyle devam etti: “Burası adeta bizim elimizde büyüdü. Benim kızımla yaşıt. Biz hazır bir bağ satın almadık. Buradaki tüm ağaçları kendimiz yetiştirdik. Önce hobi olarak başladık. Sonra halkımızı bu alandan mahrum etmek istemeyerek böyle bir tesise çevirdik. Çakır Bağları’nda üretilen şarapları, Urla bölgesindeki tüm seçkin restoranlar ile İstanbul ve İzmir’deki birkaç merkeze veriyoruz. Bir özlemi gerçekleştiğimiz için çok mutluyuz. Çakır Bağları olarak ayrıca mini kokteyller ve iş toplantıları gibi küçük çaplı organizasyonlara da ev sahipliği yapabiliyoruz.”

Haberin Devamı

ASMALAR ARASINDA YAŞAM

ÇAKIR Bağları’nda geniş yemek alanı bulunduğunu belirten Erol Çakır, “Urla’da gündüzleri çok sıcak olurken akşamları ise serinliği hissedebiliyorsunuz. Yaz aylarında dahi akşamları otururken üzerinize bir şeyler almanız gerekebiliyor. Ayrıca restoranımızda iki tip yemek alanı var; teras ve asmalar arasındaki masalar. Bağlara gönül vermiş kişilerin öncelikli tercihinin asmalar içindeki ön masalar oluyor. Ancak terasımızda gün batımına eşlik eden bağlarda da muhteşem bir manzara oluşuyor” diye konuştu.

BUTİK OTEL EYLÜLDE AÇILIYOR

ÇAKIR Bağları içerisinde 5 odalı butik bir otel hizmetinin de olacağını belirten Erol Çakır, “Doğanın içerisinde huzuru arayan, şehrin sıkışıklığından ve gürültüsünden bunalan, birkaç gün de olsa sakinlik isteyen, yöresel tatları denemek isteyen herkesin aradığı her şeyi bulabileceği, oksijeni bol bağlarımıza bekliyoruz. Otelimiz eylül ayında misafir kabul etmeye başlayacak. Oda kahvaltı olarak hizmet verecek. Diğer öğünleri istelerse bizim restoranımızda da isterlerse de konumumuza çok yakın şef restoranlarında geçirebilirler” dedi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!