Ticaret hacmi daha da artsın

Güncelleme Tarihi:

Ticaret hacmi daha da artsın
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2021 15:39

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (Manisa TSO) ev sahipliğinde, “ABD’de Yatırım İmkanları” konulu bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Online olarak gerçekleştirilen ve TOBB Manisa İl Oda ve Borsalar Akademik Danışmanı Prof. Dr. Mahmut Karğın’ın moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya; Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kadayıfçılar, ABD Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi Eli Lovely, ABD Ticaret Müsteşarlığı, Ticaret Ataşe Yardımcısı Naz Demirdoven, ABD Kalkınma Ajansı uzmanları, Manisa TSO meclis üyeleri, Manisa iş dünyasının temsilcileri ile Proje ve İş geliştirme Koordinatörü Mehmet Can Çakar katıldı.

CAZİBE MERKEZİ MANİSA

Manisa TSO Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kadayıfçılar, “Ülkemizin en eski odalarından biri olan kurumumuz, Manisa’da ticaret ve sanayinin gelişmesi için daima öncü olmaya kararlı. Manisa ticaret, sanayi, tarım ve turizm şehri. Türkiye’nin en büyük 500 firmasının 24’ü Manisa’da bulunuyor. Ülkemizin ihracatını yapan en büyük 7 şehirden birisi. Her türlü tarım ürününün yetiştiği verimli Gediz Ovası’na ev sahipliği yapıyor. Ülkemizin ve dünyanın en önemli sultani kuru üzüm üreticisi. Nitekim ülkemizin toplam üretiminin yüzde 85’i, dünya üretiminin de yüzde 20’si Manisa’da yapılıyor. Manisa yatırım yapılabilirlik açısından da önemli bir cazibe merkezi. Almanya, Japonya, Çin ve Amerikan firmalarının yatırım yaptığı bir şehir” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAK

“Türkiye – Amerika Birleşik Devletleri ilişkileri, Cumhuriyet döneminde, 1927 yılında NATO teatisi yoluyla başlamış ve 2. Dünya Savaşı’ndan sonra hızla gelişmeye başladı” diyen Kadayıfçılar, şöyle devam etti: “Stratejik ortak olarak sürdürülen Türkiye ve ABD arasındaki ilişkiler hukuki anlamda 1990 yılında uygulamaya geçilen bir dizi anlaşmalarla devam ediyor. 1990 yılında yatırımların karşılıklı teşviki ve koruması anlaşması, daha sonra 1997 yılında çifte vergilemeyi önleme anlaşması ve 2000 yılında ticaret ve yatırım çerçevesi anlaşması imzalandı. İki ülke arasındaki ticaret hacmi 2020 yılı itibarıyla 18 milyar dolar seviyesinde. Ülkemizde yaklaşık bin 874 Amerikan firması faaliyetlerine devam ediyor. Bu anlamda bugünkü toplantının hedeflenen dış ticaret tutarına ulaşmamız için büyük katkı sağlayacağını inanıyorum.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!