Teknoloji ile hayat kurtarıcı eğitim

Güncelleme Tarihi:

Teknoloji ile hayat kurtarıcı eğitim
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2017 10:59

İZMİR'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Eğitim ve Simülasyon Merkezi'nde (TESİM) 'Mavi Kod CPR Eğitimi' gelişmiş maketler desteği ile veriliyor.

Haberin Devamı


Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Bornova Ek Binası’nda hekim ve sağlık personellerinden oluşan katılımcılar, deneyimli eğitmenler, bilgisayar destekli maketler ve gerçeğe yakın senaryolar ile gerçekleştirilen eğitime katıldı. Eğitime katılan sağlık çalışanları, Mavi Kodun Önemini Tanıyabilme, Mavi Kodun Hangi Durumlarda Etkinleştirilmesi Gerektiğini Açıklayabilme, Kardiyo Pulmoner Arrest (ani kalp durması) Durumunda Mavi Kod Ekibi Gelmeden Önceki Dönemde Yapılması Gerekenler ile Etkin Kalp Masajı (CPR) Uygulama Becerisini Geliştirme, Kötüleşen Hasta Kriterlerini Açıklayabilme konularında uygulamalı eğitim aldı.


TESİM Sorumlusu Başhekim Yardımcısı Dr. Turhan Sofuoğlu, "Mavi Kod; yatmakta olan, tedavi olan ya da tetkik için hastaneye başvuran ayrıca hasta veya hastanede bulunan kişilerde temel yaşam fonksiyonlarının durması halinde ilk tıbbi müdahalelerin (CPR) en kısa sürede, doğru ve etkin şekilde yapılabilmesi için uygulanan bir alarm sistemidir. Bu gibi durumlarda erken ve doğru müdahale etmek hayat kurtarıcı bir girişimdir. Bu amaçla hastanemize bağlı Bornova Ek Bina'da Tepecik Eğitim ve Simülasyon Merkezi oluşturuldu. Erişkin, çocuk ve bebek hastaları canlandıran bilgisayar destekli maketler temin edildi. Daha önce daha farklı eğitimlerde bulunduğumuz merkezimizde, çalışan tüm sağlık personelinin aynı standartlarda müdahale etmesini sağlamak için Anestezi Yoğun Bakım, Erişkin ve Çocuk Acil Tıp kliniklerinden eğitimcilerimiz ile bu eğitim programı hazırlandı. Hedefimiz 2017 yılında 1800 personelimizi bu eğitime dahil etmek" dedi.
Mavi Kod CPR Eğitimi’ni başarı ile tamamlayan sağlık personellerine eğitim sonunda katılım belgeleri verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!