TED Aliağa Koleji öğrencileri matematik dalında dünya birincisi oldu.

Güncelleme Tarihi:

TED Aliağa Koleji öğrencileri matematik dalında dünya birincisi oldu.
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2021 22:01

Endonezya'nın başkenti Jakarta'da düzenlenen ve 23 ülkeden farklı alanlarda 400 projenin bir araya geldiği YISF bilim fuarında,TED Aliağa  Koleji Vakfı Özel Lisesinin öğrencileri, matematik dalındaki projeleriyle 1 altın, bir bronz madalya kazandılar.

Haberin Devamı


YISF-Young Internatıonal Science Fair- bilim fuarında 23 ülke gençleriyle yarışan TED Aliağa Kolejinden Selcan Koç ve Kaan Mayatürk,Life Science kategorisinde ''Kuasikristallerin matematiksel modellemesinde metalik oranlar' 'projesi ile altın madalya kazandı.
TED Aliağa koleji öğrencilerinden Yaren Kokulu ve Özge Öztürk ise, ''Metalik oranların saklı kalmış üyesi gümüş oranın sembollerdeki ve mimarideki yeri'' projesi ile bronz madalya almaya hak kazandılar.
TED Aliağa Koleji Özel  lisesi  yöneticileri ''öğrencilerinin başarılarından ötürü büyük mutluluk duyduklarını'' belirtirken şöyle konuştular;
 'Pandemi dönemindeki tüm sıkıntılara  rağmen, öğrencilerimizin eğitiminin aksamadan sürdürülmesi ve onların gelecekleri için verilen büyük özveriye devam ederek,  başarı çizgisinin daima ileriye taşınması için çalışıyoruz. Ülkemize 2 önemli madalya kazandıran öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Onların geleceği, ülkemizin aydınlık geleceğidir. Başarıya koşan öğrencilerimizle gurur duyuyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!