SunExpress'ten Dünya Pilotlar Günü'nü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

SunExpressten Dünya Pilotlar Gününü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2017 09:27

TÜRK Hava Yolları ve Lufthansa'nın ortak kuruluşu SunExpress'in pilotları, Dünya Pilotlar Günü nedeniyle İzmir'de bir araya geldi.

Haberin Devamı

Gecede konuşma yapan SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Çalışkan, gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı personele teşekkür ederek, "Biz çok büyük bir aile olduk. 27 yıl önce 57 çalışan, 1 uçakla yola çıkıldı, bugün geldiğimiz noktada ise 70 uçaklık filosuyla, 3 bin 800'den fazla üyesi, Antalya, Frankfurt, İzmir, İstanbul, Ankara'da baseleri olan büyük bir aileye dönüştük. Ve hepsinden önemlisi büyümeye de devam ediyoruz. Yaz sezonuna girdik. Artık bizi yoğun bir dönem bekliyor. O yüzden bir araya gelme fırsatı bulduğumuz bu özel gecede tekrar bütün pilotların Dünya Pilotlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Uçuş İşletme Müdürü Serdar Cebeci ise, "Dünya Pilotlar Günü, Türkiye'nin 1 numaralı uçuculuk brövesine sahip, havacımız Binbaşı M. Fesa Evrensev'in anısına, Türkiye Hava Yolu Pilotları Derneği (TALPA) yönetim kurulu kararıyla, 26 Nisan'dakutlanmaya başlandı. Daha sonra TALPA'nın önerisiyle, Uluslararası Havayolu Pilotları Dernekleri Federasyonu'nun (IFALPA) kararı ile 2014 yılından itibaren tüm dünyada 26 Nisan Dünya Pilotlar Günü olarak kutlanmaya başlandı" dedi.

Haberin Devamı

Gecede, SunExpress'te 25. yılını dolduran ve emekli olan kaptan Ali Teziş'e, 20. yılını dolduran İrfan Aslan'a ve 10. yılını dolduran Fatih Saygın'a plaket verildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!