Sinan Kuzucu Yayınları ile LGS’ye hazırlık şimdiden başladı

Güncelleme Tarihi:

Sinan Kuzucu Yayınları ile LGS’ye hazırlık şimdiden başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2022 12:52

ÖĞRENCİLERİN eğitim hayatlarının hiç kuşkusuz en önemli dönüm noktalarından biri olan LGS (Lise Geçiş Sınavı) için öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktaların altını çizen Sinan Kuzucu Yayınları’nın sahibi, eğitimci Sinan Kuzucu, öğrencilerin bu sınavda alacakları iyi puanın onlara başarılı ve nitelikli liselerin kapılarını araladığını, dolayısıyla böylesine önemli bir dönemecin öğrencilerin olduğu kadar ailelerin de hayatında yerinin büyük olduğunu belirtti. Öğrencilerin LGS için şimdiden planlı ve programlı çalışmalarını, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yayımladığı kazanımları iyice inceleyip kavramalarını önerdiğini söyleyen Kuzucu, ayrıca sınava hazırlık kitaplarının doğru seçilmesi gerektiğini de vurguladı.

Haberin Devamı

 

MEB KAZANIM DIŞI SORU SORMAZ

30 yıllık eğitim birikimini, yayımladığı kitaplarla LGS’ye hazırlanan öğrencilere aktaran Sinan Kuzucu, yeni öğretim yılında, bu önemli sınava katılacak öğrencilerle velilerine tavsiyelerde bulunarak MEB’in yayımladığı kazanımları iyice inceleyip kavramalarını önerdi.

 

BİLGİYİ ZAMANLA YARIŞTIRIYOR

Kuzucu, “MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Birimi soru tekniği bakımından sürekli kendini yeniliyor. Biz de bu birimi örnek alıyoruz ve yayınlarımızı MEB’in bu mantığı doğrultusunda hazırlıyoruz. Öğrenciler, Sinan Kuzucu Yayınları’nı çözmeden önce konuyu iyiye anlamalı, sonra soruları çözmeye geçmeli. LGS, sadece bilgiyi ölçen bir sınav modeli değil aynı zamanda bilgiyi zamanla yarıştıran bir sınavdır. Bu sınavda, okuduğunu anlayan, reflekslerini iyi kullanan, teknik kuralları uygulama becerisini gösteren öğrenciler başarılı olacaktır. Ders çalışma programı buna göre hazırlanmalı. Öğrencilerin konuları iyi bilmeleri onları başarılı yapmaz. MEB’in sorduğu soru tarzlarına benzer soruları çözerek sınava güçlü hazırlanabilirler. Bizim sorularımızı, MEB’in 25 yıldır uyguladığı sınavları (OKS, SBS, TEOG ve LGS) bilen deneyimli yazar kadromuz hazırlıyor. MEB; okuyan, okuduğunu anlayan ve bunu yaşamına yansıtan bireyler yetiştirmeyi hedefliyor. Biz de Sinan Kuzucu Yayınları olarak MEB’in bu düşüncesini benimsiyor ve sorularımızı bu doğrultuda hazırlamayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MEB’İ ÖRNEK ALIYORUZ

“MEB, son yıllarda aynı soruda birkaç kazanıma birden yer veriyor. Biz de sorularımızın birkaç kazanımı içermesine dikkat ediyoruz. Başarımızın ve MEB soruları tarzında çok soru yakalamamızın temelini bu uygulamalarımız oluşturuyor” diyen Sinan Kuzucu, öğrencileri sınava hazırlamak konusunda oldukça iddialı olduklarını belirterek, okuldaki eğitimden farklı bir noktada olduklarını söyledi. Her türlü soruyu önceden düşünen ve bu yönde testler hazırlayan bir yayınevi olduklarını vurgulayan Kuzucu, sloganlarının “MEB Böyle Sorar” olduğunu belirtti. Kuzucu, son dört yılda her dersten ciddi anlamda soru yakaladıklarını ifade ederken, öğrencilerin karşılaşabileceği her türlü soruyu önceden düşünen ve bu yönde testler hazırlayan bir yayınevi olduklarını dile getirdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!