Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı

Güncelleme Tarihi:

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 101. yılı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2016 18:39

- İzmir'in Ödemiş ve Foça ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, vatandaşlar Foça Deniz Üssünü gezdi

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yıldönümü dolayısıyla Foça Deniz Üssü'nün kapıları vatandaşlara açıldı.

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. Yılı nedeniyle Foça Deniz Üssü'ne gelen vatandaşlara, öğrencilere, şehit ve gazi yakınlarına, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Foça Deniz Üssü ve Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi TCG Heybeliada'nın (F-511) tanıtımı yapıldı.

Batı Görev Grup Komutanlığı bağlısı TCG Heybeliada savaş gemisiyle kısa bir seyre çıkan vatandaşlar, gemiyi gezdi, hatıra fotoğrafları çekti. Vatandaşlar daha sonra Amfibi Görev Grup Komutanlığı askerlerince gemilere temsili askeri araç ve personelin yüklenmesi faaliyetini izledi.

- "Gurur duyduk"

Kıbrıs gazisi Halil Öztürk (68), 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünde Foça Deniz Üssü'ne davet edildikleri için mutlu olduklarını, özel günlerde hatırlanmalarının kendini sevindirdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin ilk milli savaş gemisi TCG Heybeliada'yı beğendiğini belirten Öztürk, "Gemiye binince gurur duyduk. Çünkü bizim görev yaptığımız yıllarda ABD'den alınan gemilerle görevler yapıyorduk. Bugün ise baştan aşağıya Türk işçisinin emeğiyle yapılan bu gemide olmaktan onur duydum" dedi.

Kıbrıs gazisi Hasan Baturoğlu (68) da duygularını tarif edemediğini anlatarak, 15 yıl boyunca benzer gemilerde görev yaptığını aktardı. Milli bir gemide bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Baturoğlu, bu gururu herkesin yaşamasını gerektiğini sözlerine ekledi.

- Ödemiş

Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende Kaymakamlık, İlçe Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığınca Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Orçun Binay bir konuşma yaptı.

Tören, şiir dinletisi, koro ve Çanakkale Destanı oratoryosuyla sona erdi.

Öte yandan etkinlikler kapsamında Ödemiş Belediyesince Bozcayaka Mahallesi'nde yaptırılan şehitlik anıtının açılışı yapıldı.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!