Seferihisar'da engellilere yönelik sosyal yaşam kampüsü

Güncelleme Tarihi:

Seferihisarda engellilere yönelik sosyal yaşam kampüsü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2018 15:17

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde yapımı tamamlanan Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü hizmete açıldı.

Haberin Devamı

 

Seferihisar Belediyesi, Seferihisar Engelsiz Yaşam ve Çevre Derneği, özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinin ortaklaşa protokolüyle hayata geçirilen 'Engelliler Eğitim ve Sosyal Yaşam Kampüsü'nün açılışı yapıldı. Seferihisar Kaymakamı İlhan Abay, Garnizon Komutanı Yarbay Levent Aksoy, Seferihisar Belediye Başkanı CHP'li Tunç Soyer, Almanya Hamm Büyükşehir Belediyesi Temsilcisi Rainer Berges, Almanya İzmir Başkonsolusu Dr. Rainer Lassig ve çok sayıda davetli ise açılışa katıldı. Açılışta, Seferihisar Belediyesi'nin kardeş şehri Almanya'nın Hamm Büyükşehir Belediyesi'yle, engellilerin toplumsal hayata entegrasyonu konusunda protokol de imzalandı. Protokol kapsamında Seferihisar ve Hamm'da yaşayan engelliler bir araya getirilecek ve ortak projeler üretmeleri sağlanacak.

Haberin Devamı

Açılışta konuşan Başkan Soyer, "Bu tesis aslında bir zihniyet değişikliğinin göstergesi. Çünkü engellileri izole ederek, hayattan kopartarak, sadece yaşamlarını sürdürmelerinin yeterli görüldüğü dönemler geride kaldı. Artık, tüm gelişmiş toplumlarda olduğu gibi onları hayata entegre etmek, mesleki becerilerini geliştirmek, hayatın içinde olmalarını sağlayan bir anlayış hakim. Bu anlayışı da hepimizin benimsemesi gerekiyor" dedi.

ENGELLİLERİN MESLEKİ BECERİLERİ GELİŞTİRİLECEK

Yapımı tamamlanan tesis 21 derslik ve 4 atölyeden oluşuyor. Engellilerin mesleki eğitimi ve sosyalleşmesi hedefiyle kurulan tesisin içerisinde iş, mutfak, sanat ve müzik atölyeleri bulunuyor. Eğitim tesisinde zihinsel ve bedensel engellilerin bireysel ve grup eğitimlerinin yanı sıra mesleki becerilerini geliştirecek eğitim uygulamalarına da yer verilecek. Ayrıca tesiste engellilerin spor aktiviteleri için spor salonu da yer alıyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!