İyon uygarlığını oluşturan antik kenterin ortak tanıtımı için işbiriliği yapılacak

Güncelleme Tarihi:

İyon uygarlığını oluşturan antik kenterin ortak tanıtımı için işbiriliği yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2019 12:36

İyon uygarlığını oluşturan antik kenterin ortak tanıtımı için işbiriliği yapılacak

Haberin Devamı

İZMİR'in Seferihisar ve Selçuk ilçe belediyeleri M.Ö. 1200'lü yıllarda kurulan ve çağdaş dünyayı şekillendiren İyon uygarlığını oluşturan antik kentlerin ortak tanımı için işbirliği protokolü imzaladı. İyonlar'a ait bir antik kentin bulunduğu Yunanistan'ın Samos (Sisam) adası Karlovassi Belediyesi'nin de projeye katılmak istediği bildirildi.

Antik İyon uygarlığına ev sahipliği yapan Kıyı Ege'deki Efes, Teos ve Lebedos antik kentlerinin ortak tanıtımı için harekete geçildi. Ortak tanıtım projesi ile yeni bir turist kitlesiyle buluşmak kadar mevcut kültür turizmi müdavimlerini de daha fazla konaklatmak hedeflendi. Bu kapsamda İzmir'in Seferihisar ve Selçuk belediye meclislerinde, ortak tanıtım için işbirliği için onay alındı. Bu çerçevede ulusal ve uluslararası alanda ortak tanıtım, tanıtım materyallerinde Efes ve Teos'un birlikte yer alması, turizm şirketlerinin tur rotalarına Teos, Lebedos ve Efes'i eklemesi için çalışma yapılması amacıyla oluşturulan protokol, Seferihasar ve Selçuk Belediyeleri tarafından imza altına alındı. Seferihisar ve Selçuk belediyelerinin, imzalanan protokol ile İzmir'e 1 yıl boyunca gelen turist kadar turist getirmeyi ve her iki ilçedeki  otellerin 12 ay boyunca doluluk oranını artırmayı hedefledikleri bildirildi.

'YUNANİSTAN'IN SAMOS ADASI DA DAHİL OLACAK'

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP'li Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, "Bilim ve sanatın yeşerdiği ilk medeniyet olan İyon kentlerini iyi anlatmamız gerek. Efes, Teos, Lebedos antik kentleri bir dünya mirası. Özellikle uluslararası arenada bu değerlerimizi daha fazla öne çıkaracağız" dedi. Destinasyon turizminin önemine vurgu yapan Yetişkin, Yunanistan'ın Samos (Sisam) Adası'nda da İyon'lara ait antik kent olduğunu belirtip, "Konumu ve kültürüyle bize yakın olan Samos adasıyla daha çok işbirliği yapabileceğimize inanıyorum. Samos'un Karlovassi Belediye Başkanı Alexis Limberis'le konuyu paylaştım. Samos da bu sinerjinin içinde olmak istiyor" diye konuştu.

SEFERİHİSAR (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!