Saklı yerel güzellikleri keşfetme zamanı

Güncelleme Tarihi:

Saklı yerel güzellikleri keşfetme zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2020 00:43

Bu kış döneminin motivasyonunu “Bodrum’u Keşfet” olarak belirleyen Bodrium Otel&SPA, ilçede turizm sezonunun 12 aya yayılması için oluşturduğu tur paketiyle alternatif aktivite deneyimi sunuyor.

Haberin Devamı

Bodrum’da turizm sezonunun 12 aya yayılması gerektiğini belirten Bodrium Otel&SPA Genel Müdürü Yiğit Girgin, bu nedenle hazırladıkları tur paketiyle alternatif bir aktivite deneyimi sunduklarını söyledi. Girgin, tesis olarak sektörde farkındalık yaratarak alternatif paketler hazırladıklarını, hafta sonu gün boyunca sürecek turlar düzenleyerek konuklara Bodrum’u daha ayrıntılı göstermeyi amaçladıklarını kaydetti.
Bodrium Otel&SPA olarak bu kış döneminin motivasyonunu “Bodrum’u Keşfet” olarak belirlediklerini ifade eden Yiğit Girgin, “Bodrum’un deniz, kum ve güneşini biliyoruz. Ama doğasını, kültürünü, kendine özgü mutfağını, tarihini de deneyimleyip öğrenmek, keşfetmek ve sürdürülebilir turizm adına başkalarına da anlatmak istiyoruz. Belirlediğimiz motivasyonla çeşitli rotalar oluşturduk. Tüm bunları yaparken hem eğlenelim, spor yapalım, dostlarımız bizimle olsun, hem de dışardan gelen misafirlerimiz gerçek Bodrum doğasını ve görülmemiş köşelerini keşfetsin istedik” dedi.

Haberin Devamı

Saklı yerel güzellikleri keşfetme zamanı

KÜLTÜR, TARİH, DOĞA BİR ARADA
Gezi programı için alanında uzman bir ekipten destek aldıklarını aktaran Girgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Birçok noktada yürüyüş ve keşif yolumuz var. Özel araçlarımızla yürüyüşe başlayacağımız alana geçip sabahtan çam ormanları içinden, harika deniz manzarası eşliğinde son derece keyifli bir parkurla yürüyüşe başlıyoruz. Kısa bir molanın ardından, tarihi sarnıç ziyareti ve ilginç hikayesi olan dilek ağacı ziyaretimiz mevcut. Sonrasında yerel bir bağda üzümün hikayesini dinleyip tadım yapıyoruz. Ardından yöresel yemeklerin sunulduğu köy ziyaretimiz söz konusu. El dokuma halının geldiği kültürel noktayı ve bölge için önemini yerinde inceliyoruz. Günün sonunda da zeytin hasadının deneyimini bir fabrikada yaşıyoruz. Dönüşte ister TYRO Italiano Pizzeria Ristorante’de şömine başında günün keyfine devam edebilir, ister SPA alanımızda harika bir masaj deneyimiyle yorgunluk atılabilecek şekilde program hazırladık. Tüm organizasyon açık havada geçtiği için dönemin stresinden uzakta, hijyenik ve sosyal mesafeye uygun programımız var.”

 

Haberin Devamı

DOĞRU TANITIM VE PAZARLAMA

Bodrum’un bilinen güzelliklerinin yanı sıra saklı kalan birçok özelliği ve değeri bulunduğunu dile getiren Yiğit Girgin, bu tur sayesinde kenti yeniden keşfetme imkanı sunduklarını vurguladı. Girgin, “Bodrum eğlence ve yaşamsal alanda kendini ispatlamış, dünyaca bilinen, tanınan bir yapıya sahip. Ülkemizde olduğu gibi, Bodrum’da da çok fazla saklı kalmış, çok az kesimce bilinen yerler var. Biz bu alanların sorumlu bir şekilde ve kaliteli tüketilmesini arzu ediyoruz. Doğal ekolojik yapımız, yerel mutfağımız, koylarımız, üzüm bağlarımız, zeytinyağımız, kültürümüz, eğlence hayatımız, mavi turumuz, tarihimiz yüksek fayda sağlayan çeşitliliklerimiz ve dünyadaki örneklerinde önemli ticari getiriye sahip öğeler. Bu gibi organizasyonlar Bodrum’un turizm gelirlerinden hak ettiğini almasını sağlayacak unsurlar. Sahip olduğumuz ürün çeşitliliğimizi doğru yansıtarak, gerek destinasyon tanıtımı ve pazarlamasında, gerek fiyat-fayda dengesinde daha yukarı ivme kazanacağımızı düşünüyorum” diye konuştu. Girgin, doğayı seven ve keşfetmekten sıkılmayan, yenilik isteyen 7’den 77’e herkesi bu tura katılmaya davet ettiklerini de sözlerine ekledi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!