Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti

Güncelleme Tarihi:

Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2021 19:09

Alp’i kucağına almasıyla birlikte oyunculuk mesleğinin hem kendi hem de ailesi için zor olduğuna karar vermiş. Bengisu Aras, rotasını ikinci hayali olan pastacılığa çevirmiş. Sakin bir hayat sürme planıyla da Bodrum’a taşınmış. Bengisu, fırıncılık eğitimi alan eşiyle de güçlerini birleştirerek, Sue Coffee&Bakery’i kurmuş. Bengisu’nun gündeminde ise lezzetlerini daha çok kişiye ulaştırmak var.

Haberin Devamı

Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti


BENGİSU Aras... Sahneden, televizyondan yönünü bir anda radikal şekilde mutfağa dönse de aslında hep hayallerinin peşinden giden ve buna ailesini de ortak eden bir isim. Dört kişilik çekirdek ailenin küçük kız çocuğu olarak 1987’de İstanbul’da dünyaya gelen Sue Coffee&Bakery’nin kurucularından Bengisu Aras ile hem kariyer yolculuğunu hem markasını hem de yarınlara dair hedeflerini konuştuk. 12 yaşında ‘Şehir Tiyatroları Çocuk Eğitim Birimi’nde tiyatroyla tanışan Bengisu Aras’ın eğitim hayatı o günden sonra şekil almış. Yeditepe Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nden mezun olduktan sonra da New York Film Academy’de oyunculuk mastırını tamamladığını paylaşan Bengisu Aras, hikayeye şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti

ALP HER ŞEYİ DEĞİŞTİRDİ

“Amerika’da eğitim sırasında tiyatro oyunlarında yer aldım ve sonrasında Los Angeles’ta bir kısa film tecrübem oldu. Daha sonra ise Türkiye’ye döndüm ve dizi sektöründe işe başladım. Çocuklar Duymasın dizisinde 2 sezon çalıştıktan sonra evlendim ve Alp dünyaya geldi. İşte o zaman saygı duyduğum bu mesleğin aslında benim ve ailem için çok zor olduğunu anladım. Ve rotamı pastacılığa çevirdim. Sahneden, televizyondan bir anda mutfağa dönmek çok sert bir geçiş gibi görünse de pastacılık çocukluğumdan beri ikinci hayalimdi. Mutfak Sanatları Akademisi’nde ‘pastacılık’ eğitimi almaya başladım.”

Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti

KÜÇÜK BİR İŞLETME HAYALİ

Bengisu Aras, o günden sonra hayatını tamamen değiştirecek kararlar vermeye başlamış. “İlk olarak sakin, sessiz, kendimize daha çok zaman ayırabileceğimiz, doğayla iç içe bir yaşam için Bodrum’a taşınma kararı aldık” diyen Bengisu Aras’ın bu kararında anne ve babasının 13 yıldır Bodrum’da yaşamasının da payı büyük olmuş. Bengisu Aras, Bodrum’a taşınma sonrası küçücük bir işletme hayali kurmaya başlamış. Eşinin uzun yıllar mesaiye dayalı yoğun bir iş temposu olduğunu ifade eden Bengisu Aras, Sue Coffee&Bakery’nin doğuş serüvenini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

Sahne ve televizyonu bırakıp ikinci hayalinin peşinden gitti

GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİLER

“O da mutfak aşkını profesyonelleştirmek adına Mutfak Sanatları Akademisi’nde fırıncılık eğitimi aldı. Böylece hayalini kurduğumuz o küçük yer için güçlerimizi birleştirmiş olduk. Bizim, içerisinde mis kokulu ekmeklerin pişeceği, çıtır çıtır kruvasanların üretileceği ufacık bir yere ihtiyacımız vardı... Nasıl olur, neresi olur, nasıl yaparız derken annem ve babam, ‘size bir yer bulduk hayırlı olsun’ diye aradı. Evet, orası burasıydı. Ama düşündüğümüzden çok daha büyüktü. ‘Altından kalkabilir miyiz’ diye çok tereddütte kaldık ama başardık. İşte o gün başladı Sue Coffee&Bakery’nin hikayesi. Avenue Bodrum AVM’nin içinde yer alan yeni bebeğimiz Sue, geçtiğimiz mayıs ayında ise tam 1 yılını doldurdu.”

 

Haberin Devamı

EL EMEĞİNİN ÜRÜNÜ

PANDEMİ nedeniyle yaşanan kapanmalara rağmen güzel bir müşteri kitlesine ulaştıklarını dile getiren Bengisu Aras, çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri aktardı:
“Kafemizin üst katında mutfağımız var. El emeğinin ön planda olduğu ‘artizan’ üretimi benimsedik. Tüm ürünlerimizi, bu üretim şekline sadık kalarak büyük bir özen ve titizlikle üretiyoruz. Sabahın erken saatlerinde fırınımızdan mis gibi kokular gelmeye başlar. Günlük taze kruvasanlar, ağızda dağılan tatlılar konusunda iddialıyız. Sağlıklı atıştırmalıklar, şekersiz, glutensiz ve vegan ürünler vitrinimizde yerini alıyor. Aynı zamanda kendi mutfağımızda pişirdiğimiz ekşi mayalı ekmeklerimizle birbirinden lezzetli tostlar ve tartineler hazırlıyoruz. Sunduğumuz lezzetleri her damak zevkine uygun seçeneklerle geliştirmeye ve üretmeye devam ediyoruz. Evimizin bahçesinden, ellerimizle topladığımız limon, portakal, mandalina ve çileklerimizle soğuk içecekler ve tatlıları misafirlerimize sunmak bizi çok ama çok mutlu ediyor.”

 

Haberin Devamı

YENİ HEYECANLAR
PEK YAKINDA

“SUE büyüsün kocaman bir aile olsun, daha çok kişiye hizmet versin, herkes gerçekten sağlıklı, taptaze ürünlerimize ulaşsın ve ağız dolusu kahkahalarla çok mutlu günlerimiz olsun istiyorum” diyen Bengisu Aras, “Misafirlerimizin her seferinde beğenisini kazanan kafemizin duvarlarını süsleyen, ablam Tuğçe Özenel İnce’nin (@costaverdemandala) elleriyle tek tek nakış gibi işlediği mandala desenleri yakında Sue Coffee&Bakery çantalarımızı süsleyecek. Bu işbirliği şimdilik bizim için yeni bir heyecan” diyerek gelecek planlarını paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!