Sağlıklı yaşam yükselen değer

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı yaşam yükselen değer
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2021 18:12

ÇEVRE dostu yöntemlerle ürünler üreten Ege organik sektörü, 30 yılı aşkın süredir dünyayı organik üretimle besliyor. Türkiye’nin organik sektöründe 250’den fazla ürün çeşitliliğine ulaştığı bilgisini veren Ege İhracatçı Birlikleri Organik Ürünler Kurulu Başkanı Mehmet Ali Işık, bu çeşitliliği hem iç piyasada, hem dünya genelinde ithalatçılarla buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.

Haberin Devamı



HEDEF 1 MİLYAR EURO
Türk organik sektörünün 500 milyon euroluk büyüklüğe ulaştığı bilgisini veren Işık, “Sağlıklı yaşam ve beslenme dünya genelinde yükselen değer. Pandemi sonrasında organik ürünlere yönelişte artış var. Kuracağımız portalla Türk organik ürünlerine daha fazla talep olmasını, sektörün 1 milyar euro büyüklüğe ulaşmasını hedefliyoruz. Portal ilk etapta Türk organik sektörünün potansiyelini ortaya koyacak. Sonrasında bu portal online pazar yerine dönüşebilecek” dedi.

 
İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNİN
ETKİLERİNİ AZALTMANIN
YOLU ORGANİK ÜRETİM
İKLİM değişikliğinin etkilerinin dünyada son yıllarda daha yoğun şekilde hissedilmeye başladığına dikkat çeken Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Birol Celep ise iklim değişikliğinin etkilerini azaltıcı, çevreye ve insana en duyarlı üretim modeli olan organik üretimi artırmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!