Sağlıklı havuz sistemi için bunlara dikkat

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı havuz sistemi için bunlara dikkat
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 21:13

Havuz inşaatının normal üretilen bina yapısından çok farklı olduğunu aktaran Bade Havuz’un kurucusu Baykal, “Anahtar teslim yaptığımız projelerde yüzde 100 başarı sağlıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

SEKTÖRDEKİ 10 yıl tecrübenin ardından Urla’da 7 yıl önce hizmet vermeye başlayan Bade Havuz’un kurucusu Yakup Baykal, iyi bir havuz sistemi için nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı. Yanlış yapılan havuz sistemlerinin düzeltilmesinin daha büyük maliyetler çıkardığına dikkati çeken Baykal, havuz yaptırmadan önce sistemi kuracak olan firma iyi araştırılmalı” dedi.

TALEP GİDEREK ARTIYOR
Günümüz koşullarında artık havuz sahibi olmak isteyenlerin sayısının giderek arttığını ifade eden Yakup Baykal, “Pandemi koşullarından dolayı bireysel kullanıcılar, havuzlara karşı ilgisi giderek artıyor. Ancak iyi planlanmamış ve üretilmemiş havuzlar sorun çıkarabiliyor ve kullanıcısına neredeyse sıfır havuzun maliyetine yaklaşık bedeller çıkartabiliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sağlıklı havuz sistemi için bunlara dikkat

SU KAÇMASINA DİKKAT
Sıfır havuzu olan kullanıcılar bir süre sonra su kaçırma problemiyle karşılaşabildiğine dikkat çeken Baykal, şu bilgileri paylaştı:
“Bu en büyük problemlerden bir tanesi. Su kaybı maddi ve manevi bir sorun. Boşa giden problemi tespit etmek yaklaşık 2-3 haftayı bulabiliyor. Arızanın giderilmesi de 3-4 haftalık bir süreç. Bu süreçte yaz sezonunun yarı zamanı da gidiyor. Böyle durumlarla karışmamak için hazır yapılmış bir havuz var ise havuzun test edilip teslim alınması gerekir. Burada fiyat performans çok önemli. Kullanılan malzemeden ve çizilen projelere kadar farklı farklı detaylar var. Kullanıcıların bunlara dikkat etmesi gerekir.”

MALZEME KALİTESİ ÖNEMLİ
Havuz inşaatının normal üretilen bina yapısından çok farklı olduğunu aktaran Baykal, kullanılacak beton cinsi, kalınlık, demir aralıkları, düzen başlıklarına dikkat çekerek, “Zemin sertliğine göre statik hesap yapılıyor. Uygulamasını yaptığımız havuzlar buna uygun halde üretim yapılıyor. Beton aşamasından derz aşamasına kadar sistemsel imalatlar ve katkı maddeleri özel sızdırmaz yüzme havuzları için özel üretilmiş dünya markası üst düzey malzemeler kullanıyoruz. Anahtar teslim yaptığımız projelerde yüzde 100 başarı sağlıyoruz. Şimdiye kadar yaptığımız projelerde her hangi bir havuzda su kaçağına rastlamadık” dedi.

Haberin Devamı

Sağlıklı havuz sistemi için bunlara dikkat

 
PROJE TASARIMI
SIRA dışı ama kullanıcılara maksimum keyif sağlayacak tasarımlar ürettiklerini söyleyen Yakup Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bizleri tercih eden müşterilerimize ‘Bade Havuz’ proje ekibi olarak; havuzu ve evin tasarımına uygun, havuz etrafı peyzaj tasarım desteği sağlıyoruz. 3 boyutlu ve seçimi yapılan taşlar ile gerçeğini aratmayan güzellikte hayal edilen havuzu çiziyor ve sunuyoruz. Yapılacak havuzu önceden onlarca farklı seçenekte sunumu yapıyor ve müşterilerimizin hayalideki havuzu hayata geçiriyoruz. Yeni havuz projelerimizde demir detayından izolasyon kaplama detaylarına hatta makine dairesi içerisi mekanik montaj tasarımına kadar 3 boyutlu projelendirip, projenin sorunsuz tamamlanması için profesyonelce çalışıyoruz. Günümüzde havuzlarımızın tarzı klasik mavi kaplama malzemelerinden yeni trend olan koyu farklı desenlerde ve büyük porselen kaplama malzemelerine geçiş yaptı. Hep hayal edilen mavi renk havuzlarımız turkuaz, yeşil ve mavi tonların oluşturduğu birçok farklı seçeneğe dönüştü. Bunu önce proje olarak sunumunu yapıyor birlikte beğendiğimiz tasarımı, problemsiz bir proje olarak hayata geçirmek için çalışıyoruz. Çünkü biz yaptığımız işi çok seviyoruz.”

Haberin Devamı

Sağlıklı havuz sistemi için bunlara dikkat



TEKNOLOJİYİ
YAKINDAN
İZLİYORUZ
HER geçen gün tecrübelerini artırarak devam ettiklerini söyleyen Baykal, “Bade Havuz olarak teknolojilerle birlikte hareket etmeyi seven bir firmayız ve bu anlamda gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında eğitim, seminer ve fuarları yakından takip ediyoruz. Günümüzde klorun yeri çok fazla kalmadı. Ekonomik şartlardan dolayı kimyasal maliyetleri bir hayli artmış durumda. Hem toz klorun verdiği zarardan kurtulmak, hem de insanların teknolojiden faydalanması konusunda yeni sistemler çıkıyor. Bu konuda şu anda revaçta olan sistem tuz klor sistemi. Bu sistem, doğru sistem seçimi, uygulanması ve kaliteli cihazlarla güzel sonuçlar veriyor” dedi.

Haberin Devamı

 
REVİZE ETMEK
DAHA MALİYETLİ
YAKIP Baykal, “Hatalı kapasite, kalitesiz ve kontrol sistemi bulunmayan sistem gibi sistemlerin, kurulum maliyeti oldukça yüksek, sağlıklı çalışmadıkları için insanlar çok mutsuz oluyorlar. Bu sistemleri yenilemek çok daha yüksek maliyetlere neden olabiliyor. Bu durumla son zamanlarda oldukça fazla karşılaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

  
OZONLU DEZENFEKSİYON SİSTEMİ
OZON sistemi bulunan havuzların içme suyu kalitesinde olduğunu belirten Baykal, ozon sisteminin faydalarını şu şekilde sıraladı:
“Ozonlanmış havuz kuru cilde, gözde yanmalara, saç ve kıyafetlerde ağarmalara sebebiyet vermez. Ozon havuzdaki virus, bakteri ve mikroorganizmaları anında parçalayarak yok eder. Ozon 20 dakikada oksijene dönüştüğü için yüksek dozaj problemi yoktur. Ozon klordan 3125 kat daha etkilidir. Ozonlanmış havuzda özel durumlar dışında, çöktürücü, yosun önleyici, parlatıcı gibi kimyasallar kullanılmaz. Doğru kapasite ve doğru uygulanmış ozonlu havuzların diğer yüzme havuzlarından üstünlükleri oldukça fazladır, özellikle bebeklerin, kanser tedavisi ve klor alerjisi olan bireylerin ozonla zenginleştirilmiş havuz suyu kullanmalarını kesinlikle tavsiye ediyoruz.”

Haberin Devamı

 
TEKNİK SERVİS DE ÖNEMLİ
HIZLI teknik servis hizmeti de verdiklerini hatırlatan Baykal, “Hizmet verdiğimiz müşterilerimizin havuz ve makine dairelerinin tüm sistem ve vanaların pompaların filtrelerin olduğu yeri fotoğraflıyoruz. Herhangi bir sorun olduğunda bizi 7 gün 24 saat arayabiliyorlar. Gerekir ise cep telefonundan canlı yayınla online yardım verebiliyoruz. Oluşabilecek diğer arızalarda ise en geç 12-24 saat içinde müdahale ediyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!