Sağlıklı çocuk güçlü üretici güvenli gelecek

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı çocuk güçlü üretici güvenli gelecek
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2020 18:48

Milas Belediyesi'nce hayata geçirilen ‘Süt Kardeşim’ projesi kapsamında ilçede yaşayan 3-6 yaş arasındaki dar gelirli ailelerin çocuklarına haftada 2 litre süt dağıtımının Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda tarafından sağlanması için protokol imzalandı.

Haberin Devamı

İMZA törenine Belediye Başkanı Muhammet Tokat, Başkan Yardımcıları Gülşen Gökçe ve Cüneyt İlter, Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Başkan Yardımcısı Nurettin Pinar, Milas Süt Birliği Genel Müdürü Soner Güney, Sosyal Destek Hizmetleri Müdürü Ayhan Samyürek ile Veteriner Hekim Yusuf Ziya Keskin katıldı.
Protokol çerçevesinde, ‘Süt Kardeşim’ projesinden yararlanmak isteyen dar gelirli aileler, Milas Belediyesi tarafından verilen fişle Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda Market’e giderek haftada 2 litre süt alabilecek. Milas Belediyesi ‘nce Sosyal Sorumluluk ve Sürdürülebilir Kırsal Kalkınma Uygulaması kapsamında hayata geçirilen projeyle ‘sağlıklı çocuk, güçlü üretici, güvenli gelecek’ hedefleniyor. Milas Süt Birliği’nden alınan çiğ sütlerle hem dar gelirli ailelerin çocuklarının sağlıklı beslenmesi, hem de yerel üreticinin desteklenmesi sağlanacak.

Haberin Devamı

Sağlıklı çocuk güçlü üretici güvenli gelecek

BİRLİKLERE DE DESTEK
Belediye Başkanı Muhammet Tokat, ilçe açısından çok önemli bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdiklerini söyledi, şöyle dedi: “Bu projede bize destek veren Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin ve değerli yönetimine teşekkür ediyorum. Milas Süt Birliği ile daha önce de benzer bir çalışmamız olmuştu. Bu projeyle amacımız hem üreticimizi desteklemek, hem de çocuklarımızın sağlıklı yetişmelerini sağlamak. Çok yönlü bir proje olması nedeniyle üzerinde çok çalıştık. Projenin en önemli değerlerinden biri, tarımsal birlikle çalışıyor olmamız. Kooperatiflere bakış açımızı herkes biliyor. Tarımsal birliklerin belediyemiz tarafından destekleneceğini daha önce belirtmiştim. Milas, büyükbaş hayvan ve süt üreticiliği bakımından ilimizin önemli bir ilçesi. Bu noktada süt üreticimize destek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Bu kapsamda çocuklarımızı haftada 2 litre sütle buluşturacağız. Sistem şöyle işleyecek: İhtiyacı olan aileler belediyemize başvuracak. Biz de almaları gereken süt karşılığında kendilerine fiş vereceğiz. Ailelerimiz, Milas Süt Birliği’ne ait Birliğim Gıda Market’e giderek sütlerini alabilecek. ‘Sağlıklı çocuk, güçlü üretici, güvenli gelecek’ sloganıyla başlattığımız proje Milas’ımıza hayırlı olsun.”

Haberin Devamı

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLSUN
Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı ve Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin de üreticiler adına Belediye Başkanı Muhammet Tokat ve çalışanlarına teşekkürlerini sundu. Gezgin, “Hayata geçirdikleri bu projeyle süt üreticilerimize önemli bir destek sağlayacaklar. Çocuklarımızın sağlığı adına olduğu kadar üreticilerimiz adına da çok önemli bir proje hayata geçiriliyor. Dileriz, Milas diğer belediyelerimize örnek olur. Başkanımızın da dediği gibi daha öncelerde de benzer bir projeyle Milas Belediyesi ile çalışmıştık. Şimdi yeniden böyle bir projenin içinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Milas’ımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!