Sağlıklı cilt için

Güncelleme Tarihi:

Sağlıklı cilt için
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2021 16:57

Uzman doktor Karabağ, kozmetik akupunkturun olumlu sonuçlarasahip bir well-aging tedavisi olduğunu dile getirdi, “Çok ince, steriltek kullanımlık olan akupunktur iğneleri kullanılır” diye konuştu.

Haberin Devamı

ANESTEZİ ve reanimasyon uzmanı doktor Özgür Ozan Karabağ, kozmetik akupunktur hakkında önemli bilgiler verdi. “Kozmetik akupunktur, daha sağlıklı olmak kaygısını taşıyan kişilerin sağlıklarının yüzlerine yansımasını, daha genç ve daha sağlıklı görünmelerini sağlayan yüz estetiği ve well-aging (iyi -yaşlanma) tedavisi” diyen Karabağ, şöyle devam eti:

CİLDİ ONARIYOR

“İyi yaşlanma, yaşına göre daha genç ve sağlıklı görünmektir. Amaç cildin kendini onarması ve yenilemesini sağlamak, elastin ve kollojen salgısını arttırarak güçlendirmek ve böylece hafif çizgilerin giderilebilmesini ve derin çizgilerin bir miktar hafifleyebilmesini ve en önemlisi de kişinin kendisini daha zinde ve sağlıklı hissetmesini sağlamaktır. Burada uygulanan yöntem yıllardır Amerika’da çok sayıda klinik gözlemleriyle kendini kanıtlamış, olumlu bir sonuç alınması oranı yüzde 90’ın üzerinde olan mei zen(sağlıklı insan) yüz ve boyun estetiği akupunktur protokolüdür.” Bu yöntemin vücut, yüz ve saçlı deri akupunktur noktalarına uygulanan özel iğneleme tekniğiyle yapılan etkili bir iyileşme yöntemi olduğunu savunan Özgür Ozan Karabağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

AVANTAJLARI VAR

“Yüz ve boyundaki yaşlanma belirtileri azalıyor, cilt görüntüsü iyileşiyor, ince çizgiler kayboluyor, derin kırışıklıklar azalıyor ve sarkmalar toparlanıyor. Kişiler daha sağlıklı ve daha genç görünüyor. Mimiklerin ve yüz ifadesinin doğallığını kaybetmemesi de kozmetik akupunkturun başka bir avantajıdır” dedi.

AKSATILMAMALI

İşlem sırası hakkında da anestezi ve reanimasyon uzman doktor Özgür Ozan Karabağ, önemli bilgiler verdi. Özgür Ozan Karabağ, şöyle devam etti: “Çok ince, steril tek kullanımlık olan akupunktur iğneleri kullanılır. Uygulamada hafif kızarıklık, çok nadiren mini morluklar olabilir. Ancak bu belirtiler kısa sürede geçer. Tedavi 5 hafta haftada 2 kez, ardından 2 ay ayda bir kez uygulanmaktadır. Gelinen sağlık noktasının idamesi için en az her 4-6 ayda bir, haftada 2 uygulama gerekmektedir. 12 seanslık temel tedavi asla aksatılmadan uygulanmak zorundadır.”

TERCİH NEDENİ

Haberin Devamı

KOZMETİK akupunkturun sağlıklı yan etkilere sahip bir well-aging tedavisi olduğunu dile getiren Özgür Ozan Karabağ, “Bu protokol uygulanırken cilde onarım ve iyileşme başlarken danışanların birçok kronik semptomları da düzelmektedir. Well-aging tedavisi kişinin yaşlılık belirtilerini yavaşlatmak ve sağlıklarını daha iyi korumaktır. Mevcut yaşından en az 3 ya da 5 yıl daha genç bir cilde ve sağlığa kavuşmasına neden olur. Bu nedenle de harabiyetin oluşup derinleşmesini beklemeden 30’lu-40’lı yaşlarda önlem almaya başlamak önerilmektedir. Kozmetik akupunktur, yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırmak ancak bunu botoks, dolgu, lazer, kimyasal uygulamalar ve estetik cerrahi gibi girişimler yerine doğal yoldan yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği tedavi yöntemidir. Daha genç ve dinç görünmeyi sağlayan doğal bir anti-aging tedavisi olan kozmetik akupunktur, uzman hekimler tarafından yapıldığı zaman hiçbir yan etkiye sahip değildir. Bu nedenle de birçok kişi tarafından tercih edilen bir yöntemdir” ifadelerini kullandı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!