Sağlık turizminde yenilikçi yaklaşım: SATUGEM

Güncelleme Tarihi:

Sağlık turizminde yenilikçi yaklaşım: SATUGEM
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2021 19:01

SAĞLIK turizmi çerçevesinde organizasyonlar ve sağlık kurumlarının kapasitelerinin artırılması için çaba gösteren Sağlık Turizmi Geliştirme Merkezi (SATUGEM), eğitim ve danışmanlık faaliyetlerini de sürdürüyor.

Haberin Devamı

Bugün için İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Aydın, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Samsun, Adana ve Mersin olmak üzere 12 ilde, 30 kişilik uzman ekibiyle, 11 dilde tercüme desteğiyle 25 sağlık kuruluşu ve 40 doktor muayenehanesiyle birlikte ortak çalışmalar yaptıklarını dile getiren SATUGEM’in kurucusu Cemaleddin Saraç, yurtdışındaki hastaların daha çok obezite cerrahisi, mide balonu, mide botoksu, ağız ve diş sağlığı, estetik ve plastik cerrahi ameliyatları, saç ekimi ve kanser cerrahisinde ülkemizi tercih ettiklerini vurguladı.

DANIŞMANLIK VE EĞİTİM

2030 yılında Türkiye’nin sağlık turizminde hedefinin 100 milyar dolar olduğunu belirten Cemaleddin Saraç, şu bilgileri verdi: “SATUGEM, Türkiye’nin sağlık turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan, kurumlara danışmanlık, eğitim faaliyetleri ve kapasite artırma çalışmaları yapan, yurtdışı hasta erişebilirliklerini artırmak için kurumlar içindeki organizasyonları daha da iyileştirilmesini sağlayan bir organizasyon. Biz burada hasta bulmuyoruz. Kurumlar bize ulaşıyor. Onlarla hizmet anlaşması yapıyoruz ve işleyişlerini inceleyip iyileştirmelerde bulunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!