Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 15:14

Sağlık Turizmi Çalıştayı gerçekleştirildi

Haberin Devamı

İZMİR'de düzenlenen Sağlık Turizmi Çalıştayı’nda konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, sağlık turizmi ile ilgili İzmir için hayalinin 'En iyi nerede yapılır' perspektifi çerçevesinde bir sistem geliştirmek olduğunu açıkladı.

Sağlık Turizmi Çalıştayına, Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesinde, Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilciliği Büyükelçisi Naciye Gökçen Kaya, İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, İzmir Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur’un yanı sıra Tınaztepe Sağlık Grubu Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Serap Uluırmak, Ege Üniversitesi'nden Prof. Dr. Fisun Şenuzun, Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Tınaztepe Buca Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akif Serhat Gür, Tınaztepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hazar Dölarslan, Tınaztepe Saglık Grubu hekimlerinden Op. Dr. Şenol Durukan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Deniz, Dr. Ali Denizelli, Muğla Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Nilgün Eren, sağlık sektöründen çok sayıda doktor ve turizm alanından yetkililer katıldı. Çalıştayda, sağlık turizmini geliştirmek ve ilerletmek adına neler yapılabileceği, bu alanda atılacak adımlar değerlendirildi. Sağlık turizminin yanı sıra sağlık profesyonellerinin yetiştirilmesi için yapılabilecek girişimler konusunda da öneriler sunulan çalıştayda, yurtdışında bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlarla ortak iş birliği geliştirerek geleceğin sağlık temellerini daha da güçlendirmek hedeflendi. Sağlık turizminin İzmir için önemli bir perspektif olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, hem sağlık turizmi hem de İzmir için önemli projelerin hazırlıklarının yapıldığını belirterek, "Hazırlanan projeler birbirini destekliyor ve İzmir’in yurtdışında da tanıtımı açısından önem arz ediyor. Bu kapsamda sağlık turizmi alanında yapılacak her türlü projeyi desteklemeye hazırız" dedi.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, sağlık turizmi ile ilgili İzmir için hayalinin 'En iyi nerede yapılır' perspektifi çerçevesinde bir sistem geliştirmek olduğunu açıkladı. Bu sistemde hastanelerin spesifik olarak en iyi hizmet verdikleri uzmanlık alanlarının belirlenerek kategorize edilmesi ve yurtdışından gelen hastaların bu kapsamda yönlendirilmesi gerektiğini dile getiren Öztop, bu yönlendirmenin sonraki aşamada postoperatif takipleri kolaylaştıracağının altını çizdi. Böylelikle İzmir’in sağlık turizmi alanında öne çıkarılabileceğini belirtti.

Çalıştaya Dışişleri Başkanlığı İzmir Temsilcisi Büyükelçi Naciye Gökçen Kaya, İl Sağlık Müdürü Mehmet Burak Öztop, Tınaztepe Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mehmet Bektur, Tınaztepe Sağlık Grubu Sağlık Hizmetleri Müdürü Dr. Serap Uluırmak, Ege Üniversitesi’nden Prof. Dr. Fisun Şenuzun, Tınaztepe Galen Bayraklı Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Akbulut, Tınaztepe Buca Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akif Serhat Gür, Tınaztepe Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hazar Dölarslan, Tınaztepe Saglık Grubu hekimlerinden Op. Dr. Şenol Durukan, Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Deniz, Dr. Ali Denizelli, Muğla Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Nilgün Eren, sağlık sektöründen çok sayıda doktor ve turizm alanından yetkililer katılım gösterdi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!