Sağlığın yolu doğanın ritmiyle uyumdan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlığın yolu doğanın ritmiyle uyumdan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2021 16:06

VÜCUDUMUZDAKİ hücrelerin, sağlıklı oldukları sürece ritmik hareket ettiğini ifade eden genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Mustafa Erşin, bu hareketler herhangi bir nedenden dolayı bozulursa, hücrelerin içerisinde yaşadıkları ‘bağ dokusu’ veya ‘matriks’ adı verilen dokuda yapışıklıklar olduğunu ve buradaki hücre hareketlerinde yavaşlamalar meydana geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Bu durumda hücrelerin yeterince beslenemediğini kaydeden Erşin, ortaya çıkan atık maddelerin de bölgeden uzaklaştırılamadığını vurguladı. Erşin, “Bunun sonucunda da ilgili bölgede öncelikle hastanın kolaylıkla farkına varamadığı hafif bir hassaslaşma olur, sonra özellikle ağrı ile kendini gösteren ciddi problemler ortaya çıkar. Zaman içinde yerine göre kas, kemik, kıkırdak, damar sistemleri ve sinir dokularına etki eder. İşte Matrix Ritim Terapisi bunların oluşmasını önlemede ve olmuşsa tedavisinde kullanılır” dedi.

HIZLI RAHATLAMA SAĞLIYOR

Matrix Ritim Terapisi’nin ayrıntılarını anlatan Erşin, şunları söyledi: “Matrix; ritmik mikro esnetme yoluyla hücre biyolojisi bazında etki ederek, tüm hücre yenilenmesinin ve hücresel temeldeki iyileşmenin bağlı olduğu hücresel mikro süreçleri tekrar dengelemektedir. Verdiği titreşimin 8 ile 12 Hz arasında olması ve bu frekansın beynin alfa ritmi ile özdeş olması nedeniyle kas üzerinde yapılan uygulamanın bilgisinin sinirlerle beyne giderek, beyinde alfa ritminin tetiklenmesini sağlamaktadır. Uygulanan kişide çok hızlı bir rahatlama etkisi yaratmaktadır.” Matrix Ritim Terapisi’nin vücuda sağladığı yararları hakkında da bilgi veren Erşin, şöyle devam etti: “Kas, sinir ve kemiklerde hücre ve hücre matriksinin yenilenme süresini kısaltır. Ağrılı kas tutulmalarının ve krampların giderilmesini sağlar. Kronik ve akut ağrıları kısa sürede ortadan kaldırır. Kasların gevşemesini ve rahatlamasını sağlar. Kan damarlarının işlevini yeniden düzenler. Hücre rejenerasyonunu hızlandırır. Hücre ve bağ dokusunun zararlı artıklardan arınmasını gerçekleştirir. Lenf geçişini hızlandırır. Metabolizmayı hızlandırarak toksik maddelerin vücuttan atılmasına yardım eder. Organizmanın gücünün artırılmasına destek olur, bağışıklığı güçlendirir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!