Sağlığa eğitimli eleman BASEK’ten

Güncelleme Tarihi:

Sağlığa eğitimli eleman BASEK’ten
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2021 16:48

BATI Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK), sağlık bilimleri alanına eğitimli ara eleman yetiştirmeye devam ediyor.

Haberin Devamı

BASEK Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Özer Gürbüz, özellikle içinde bulunduğumuz pandemi döneminde sağlığın ve sağlık çalışanlarının kıymetinin bir kez daha anlaşıldığını söyledi, “BASEK olarak her alanda olduğu gibi sağlık alanında da eğitimli ara eleman yetiştirmeye devam ediyoruz” dedi. Sağlık bilimleri alanında hemşirelik, ebe yardımcılığı, biyomedikal cihaz teknolojileri, hasta ve engelli bakım teknisyenliği alanında eğitim verdiklerini hatırlatan Op. Dr. Gürbüz, “Öğrencilerimiz stajlarını da bünyemizde bulunan Batı Anadolu Hastaneleri’nde yapabiliyor” diye konuştu. Gürbüz, bölümler hakkında şu bilgileri verdi:
» HEMŞİRELİK: Hastanın beslenmesini sağlama, sağlık hizmetlerinde etkili iletişim kurma, insan vücudunun anatomi ve fizyolojisini tanıma, mesleki hak ve sorumluluklar doğrultusunda çalışma, hastanın tıbbi bakımını destekleme, kişisel bakımını yapma, hasta/yaralıya ilkyardım uygulama, aseptik tekniklere uygun çalışma, enfeksiyon hastalıklarına karşı önlem almaya yönelik yönelik eğitim ve öğretim veriliyor. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Central Hospital’da staj imkanı sunulmaktadır.
» EBE YARDIMCILIĞI: Doğum öncesi izlem ve doğuma yardımcı olma, kadın hastalıkları ve aile planlaması hizmetlerinde yardımcı olma, yeni doğan ve çocuk sağlığını koruma, özel bakım uygulamaları yapma, mesleki temel uygulamaları yürütmeYle ilgili bilgi, becerileri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Central Hospital’da staj imkanı sunulmaktadır.
» BİYOMEDİKAL CİHAZ TEKNOLOJİLERİ: Biyomedikal cihaz teknolojileri alanından mezun olanlar, teknik servis elemanı olarak insan sağlığı ve yaşam kalitesi için çalışmaktadırlar. Biyomedikal cihaz teknolojileri alanlarından mezun olanlar, hastanelerin ve özel sektörün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Özel hastanelerin veya devlet hastanelerinin biyomedikal ünitelerinde, teknik servis ya da kalibrasyon birimlerinde çalışabilirler. Kurum çatımız altında hizmet vermekte olan Central Hospital’da staj imkanı sunulmaktadır.
» HASTA VE ENGELLİ BAKIM TEKNİSYENİ: Hasta ve engelli hizmetleri dalında verilen eğitim yoluyla hasta/engelli bakımı ile ilgili bilgi ve becerilerin kullanılarak bakıma muhtaç kişilere bakım ve rehabilitasyon hizmeti sunulması amaçlanmaktadır. Artan nüfus, sosyal, kültürel ve ekonomik koşulların değişmesi karşısında hasta/engelli bakımında yetersiz kalınmakta ve yeni bakım merkezlerine, bakım elemanlarına bakım hizmetlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Bu bölümde Almanya’da staj ve istihdam olanağı sunulmaktadır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!